MARAGALL OFEREIX ARA A COLAU COMPARTIR L’ALCALDIA DE BARCELONA

Maragall acusa Colau de ser “deshonesta” i haver-lo intentat enganyar per acabar aconseguint el “tron”

“Posem el comptador a zero”, li ha dit. “Podrem parlar del que convingui, fins i tot de dividir l’alcaldia”, ha afegit Maragall quan falta un dia per al ple d’investidura i les bases dels comuns ja estan votant sobre si prefereixen el pacte amb el PSC o l’entesa amb els republicans. “Si va de veritat, posem el comptador a 0 i, si no, que quedi clar que vol avançar en la governació amb els vots de Valls”, ha defensat el republicà en la seva última proposta a Colau. I insistint, de nou, en la necessitat que ella trenqui primer amb els altres possibles socis. De fet, ERC havia llançat ja un ultimàtum als comuns per aturar negociacions fins que no s’allunyessin del PSC.

Fa menys d’una setmana, en una entrevista a l’ARA, Maragall defensava que l’opció de dividir l’alcaldia no era “el millor criteri de respecte a la voluntat dels ciutadans” i apostava per una figura de màxim rang per a Colau, que estaria immediatament per sota del de l’alcalde. Maragall va ser ahir molt dur amb la decisió dels comuns de preguntar a les seves bases sobre els possibles pactes i decantar-se ja de manera clara pel pacte amb els socialistes perquè els garanteix l’alcaldia. El republicà va acusar Colau d’haver sigut “deshonesta” i de perseguir només “el tron”.

Avui, però, ha tornat a canviar l’escenari i ERC fa una crida, gairebé en el temps de descompte, per reprendre les converses i intentar frenar l’entesa de comuns i socialistes. La decisió, però, a hores d’ara ja està en mans de les bases dels comuns, que poden votar fins a les cinc de la tarda d’avui.

Informa:ARA.CAT (14-6-2019)

434 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: