MARCHENA DECIDIRÀ SI ADMET LA QUERELLA D’ÒMNIUM CONTRA JUAN CARLOS I

( QUICO SALLÉS )
Tot té certa relació, sobretot en els poders de l’Estat. L’exemple, la decisió del Tribunal Suprem de cedir a Manuel Marchena la decisió d’admetre o no a tràmit la querella presentada per Òmnium Cultural contra el rei espanyol emèrit, Joan Carles de Borbó. Des d’Òmnium han posat el crit al cel, perquè Marchena va presidir la Sala que va condemnar el president de l’entitat a 9 anys de presó per sedició i que aquesta setmana ha revocat els seus drets penitenciaris.

“Ens temem que estem davant d’una nova maniobra dels Poders de l’Estat per protegir-se”, ha assegurat el vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri. “Qui millor per protegir la monarquia i els poders de l’Estat que Marchena? Un jutge que ha comès greus vulneracions de Drets Fonamentals per intentar acabar amb l’independentisme”, ha afegit.

Òmnium va interposar una querella per presumptes delictes que fan referència a la corrupció, com suborn, tràfic d’influència i negociacions prohibides a funcionaris; per frau fiscal i estafa a la hisenda pública; i blanqueig de capitals arran de les informacions sobre els negocis de l’emerit i la seva amiga Corinha. Per altra banda, l’administracio suïssa ha obert una investigació gràcies a una denúncia d’Òmnium.

Informa:ELMON.CAT (1-8-2020)

290 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: