Manuel Marchena ha fixat ja l’agenda per al tram final del judici al procĂŠs.

Un cop acabin els pèrits aquesta setmana, dilluns començarĂ  la projecciĂł d’imatges i, ja dins el mes de juny, informes finals i vist per a sentència.

La previsiĂł ĂŠs que el judici acabi el dimarts 11 de juny. Es guarden el 12 per si s’allarguen els informes final. Amb aquesta previsiĂł es tancarĂ  un judici que haurĂ  durat 4 mesos.

Les imatges

La setmana que ve hi ha previstos tres dies de projecciĂł d’imatges, de dilluns a dimecres, tot i que s’ha habilitat dijous per si no hi haguĂŠs prou temps.

Les imatges s’hauran de posar sense referenciar. Això vol dir que les defenses no podran fer constar a quin testimoni desmenteixen i fan entrar en contradicciĂł. Tampoc es podran veure els vĂ­deos editats. Per tant, no s’admeten com a prova cap imatge de les televisions que siguin resums, ni qu tinguin veus en off, ni que continguin entrevistes ni valoracions.

El tribunal ha admès uns 100 vĂ­deos de la fiscalia. Alguns d’ells coincideixen amb alguns dels que han demanat les defenses. La projecciĂł de la prova tambĂŠ inclou fotografies.

Informes finals

Els informes de conclusions finals començaran a partir del 3 de juny. Comencen les acusacions. Manuel Marchena pretÊn fer-los tots el mateix dia. Per això ha acotat el temps. Totes les parts disposen de 2 hores com a màxim per exposar els seus informes finals.

Les defenses començaran els seus informes el 10 de juny. TambĂŠ tenen dues hores com a mĂ xim. EstĂ  previst que es destinin dos dies, el 10 i l’11, per fer les conclusions dels advocats dels presos polĂ­tics.

Últim torn de paraula

Els presos tornaran a parlar. Els acusats tenen dret a un Ăşltim torn de paraula al final del judici.

EstĂ  previst per al dia 11 de juny. Si els informes finals de les defenses s’allarguessin, seria el 12 de juny. Marchena ha acotat les seves intervencions a 15 minuts per evitar mĂ­tings polĂ­tics excessivament llargs.