Manuel Marchena ha fixat ja l’agenda per al tram final del judici al procés.

Un cop acabin els pèrits aquesta setmana, dilluns començarà la projecció d’imatges i, ja dins el mes de juny, informes finals i vist per a sentència.

La previsió és que el judici acabi el dimarts 11 de juny. Es guarden el 12 per si s’allarguen els informes final. Amb aquesta previsió es tancarà un judici que haurà durat 4 mesos.

Les imatges

La setmana que ve hi ha previstos tres dies de projecció d’imatges, de dilluns a dimecres, tot i que s’ha habilitat dijous per si no hi hagués prou temps.

Les imatges s’hauran de posar sense referenciar. Això vol dir que les defenses no podran fer constar a quin testimoni desmenteixen i fan entrar en contradicció. Tampoc es podran veure els vídeos editats. Per tant, no s’admeten com a prova cap imatge de les televisions que siguin resums, ni qu tinguin veus en off, ni que continguin entrevistes ni valoracions.

El tribunal ha admès uns 100 vídeos de la fiscalia. Alguns d’ells coincideixen amb alguns dels que han demanat les defenses. La projecció de la prova també inclou fotografies.

Informes finals

Els informes de conclusions finals començaran a partir del 3 de juny. Comencen les acusacions. Manuel Marchena pretén fer-los tots el mateix dia. Per això ha acotat el temps. Totes les parts disposen de 2 hores com a màxim per exposar els seus informes finals.

Les defenses començaran els seus informes el 10 de juny. També tenen dues hores com a màxim. Està previst que es destinin dos dies, el 10 i l’11, per fer les conclusions dels advocats dels presos polítics.

Últim torn de paraula

Els presos tornaran a parlar. Els acusats tenen dret a un últim torn de paraula al final del judici.

Està previst per al dia 11 de juny. Si els informes finals de les defenses s’allarguessin, seria el 12 de juny. Marchena ha acotat les seves intervencions a 15 minuts per evitar mítings polítics excessivament llargs.