Aquest √©s un exemple dels molts moments tensos que es viuen al Suprem entre els quals hi ha nombrosos talls i esbroncades del president de la Sala als testimonis de les defenses. Ara, segons assegura La Vanguardia, Marchena hauria reunit totes les parts del judici per parlar i rebaixar tensions. El rotatiu explica que despr√©s de la darrera sessi√≥ del judici Marchena va demanar a tots els lletrats, fiscals i l’Advocacia de l’Estat que es quedessin a la sala.

L’objectiu de la trobada, segons els va dir Marchena, era celebrar una trobada informal per repassar el que queda de judici i la forma en que es desenvolupar√†. En la mateixa l√≠nia, Marchena va dir a totes les parts que hauria volgut celebrar aquesta trobada abans per√≤ que no ho havia fet per falta de confian√ßa.

Durant la reuni√≥, Marchena va aprofitar per tractar aspectes claus de les sessions del judici que queden com per exemple la projecci√≥ de v√≠deos de la Conselleria d’Economia i de la jornada de l’1-O. El citat mitj√† indica que a Marchena li interessa que la exhibici√≥ d’aquestes proves es produeixi “en ordre i amb respecte al principi d’igualtat d’armes”.

Sobre el visionat d’imatges, Marchena va comunicar a les parts¬†que els v√≠deos¬†es projectarien sense comentaris i que cada part prendria les notes que consider√©s necess√†ries. Aquestes notes es podran fer servir als al¬∑legats o informes finals, despr√©s de les conclusions definitives. Durant la trobada de la setmana passada, Marchena va voler deixar clar que no hi hauria un debat sobre cada v√≠deo.

Van den Eynde: “No se’ns permetr√† cap contextualitzaci√≥”

Precisament aquest dissabte, l’advocat d’Oriol Junqueras i Ra√ľl Romeva va criticar¬†que Marchena no els permetr√† “cap contextualitzaci√≥” durant la visualitzaci√≥ dels v√≠deos de l’1-0: “ser√† b√†sicament com anar al cine”, deia l’advocat en declaracions a RAC1. El lletrat va lamentar¬†que aix√≤ √©s una “barbaritat” per√≤ “congruent” amb l’actuaci√≥ fins ara del tribunal ja que si no els han deixat emetre els v√≠deos per confrontar-los amb els testimonis dels policies “perqu√® ho hauria de permetre ara encara que sigui de forma indirecta?”, es preguntava el lletrat.

Informa:ELNACIONAL.CAT (20-5-2019)