MARGALLO: “NO ES POT DETENIR PUIGDEMONT SI VE A PERPINYÀ O A BARCELONA “

L’exministre d’Exteriors José Manuel García-Margallo, del PP, s’ha preguntat què passarà amb el president Carles Puigdemont, que finalment ha obtingut aquesta setmana una acreditació provisional com eurodiputat, tot i que la Fiscalia del Suprem vol demanar al Parlament Europeu que se li suspengui la immunitat inherent a aquest càrrec. “No se’l pot detenir si ve a Barcelona o Perpinyà”, ha destacat en una entrevista a La Sexta.

“Els meus amics a Brussel·les em diuen: Sou conscients que posareu a comunistes al govern i que us recolzeu amb els separatistes quan dieu que s’ha de negar el pa i la sal a tothom? És més difícil d’entendre”, ha explicat.

Per altra banda, l’exministre s’ha mostrat molt crític amb els passos del PSOE per aconseguir formar govern de coalició a Espanya, fins i tot la negociació d’ERC. “No és realisme màgic, sinó idealisme màgic”.

Per Margallo, la situació a Catalunya s’hauria pogut resoldre durant la “consulta del dia 9 de novembre del 2014”. I ha explicat que: “Hi havia dues opcions, judicialitzar el conflicte, o una solució política que passava, i no estic destapant cap secret, per impedir la requisa i destrucció d’urnes”, de la consulta. “Si la Generalitat s’hi hagués negat s’hauria hagut d’aplicar un 155 de 24 hores posant els Mossos a les ordres d’Interior. Al mateix temps, s’hauria iniciat una negociació sobre aquelles coses que sí que es poden discutir dins de la Constitució”.

​Puigdemont: “Tampoc es pot retenir Junqueras”
Puigdemont ha reaccionat a les paraules de Margallo. “Tampoc no es pot retenir Junqueras”, ha exposat. “Les conseqüències dels abusos i vulneracions de l’Estat de dret confirmen la llegenda negra d’Espanya”.

Carles Puigdemont
✔
@KRLS
I tampoc no es pot retenir @junqueras a la presó. Les conseqüències dels abusos i vulneracions de l’Estat de dret confirmen la llegenda negra d’Espanya. Han de decidir si la desmenteixen per la via dels fets, o la confirmen mantenint el segrest a un eurodiputat. https://twitter.com/elnacionalcat/status/1208840759606153216 …

ElNacional.cat
✔
@elnacionalcat
Margallo: “No es pot detenir Puigdemont si ve a Barcelona o Perpinyà” https://www.elnacional.cat/ca/politica/margallo-no-es-pot-detenir-puigdemont-barcelona-o-perpinya_454233_102.html …

I afegeix: “Han de decidir si la desmenteixen per la via dels fets, o la confirmen mantenint el segrest a un eurodiputat”.
Informa:ELNACIONAL.CAT (22-12-2019)

215 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: