MARLASKA CONDECORARÀ MOSSOS I POLICIES QUE HAN REPRIMIT ELS INDEPES

Maelasja condecorarà demà disset membres dels Mossos d’Esquadra pel seu paper en la repressió de les protestes arran de la sentència del judici contra el procés, segons que informa El País. Les medalles s’atorgaran durant la celebració del dia del patró de la policia espanyola. Entre els condecorats hi ha part de la cúpula actual dels Mossos: el comissari en cap, Eduard Sallent, el responsable dels serveis d’informació, el comissari en cap de Barcelona i el responsable de la BRIMO.

Amb aquestes medalles, el ministre Fernando Grande-Marlaska vol donar una imatge de cohesió i de bones relacions entre els Mossos i la policia espanyola després del referèndum de l’1-O. Durant les protestes del novembre passat, els antiavalots de tots dos cossos van actuar conjuntament en diversos punts de Barcelona i del Principat. Així mateix, els comandaments van compartir un únic centre de coordinació.

La repressió de les protestes va arribar a tal nivell de brutalitat que el president de la Generalitat, Quim Torra, va ordenar una auditoria per a avaluar els casos més flagrants de mala praxi. Però finalment les investigacions només van implicar sancions a un agent.

Informa:VILAWEB.CAT (1-10-2020)

199 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: