MARLASKA CONDECORARÀ MOSSOS I POLICIES QUE HAN REPRIMIT ELS INDEPES

Maelasja condecorar√† dem√† disset membres dels Mossos d‚ÄôEsquadra pel seu paper en la repressi√≥ de les protestes arran de la sent√®ncia del judici contra el proc√©s, segons que informa El Pa√≠s. Les medalles s‚Äôatorgaran durant la celebraci√≥ del dia del patr√≥ de la policia espanyola. Entre els condecorats hi ha part de la c√ļpula actual dels Mossos: el comissari en cap, Eduard Sallent, el responsable dels serveis d‚Äôinformaci√≥, el comissari en cap de Barcelona i el responsable de la BRIMO.

Amb aquestes medalles, el ministre Fernando Grande-Marlaska vol donar una imatge de cohesi√≥ i de bones relacions entre els Mossos i la policia espanyola despr√©s del refer√®ndum de l‚Äô1-O. Durant les protestes del novembre passat, els antiavalots de tots dos cossos van actuar conjuntament en diversos punts de Barcelona i del Principat. Aix√≠ mateix, els comandaments van compartir un √ļnic centre de coordinaci√≥.

La repressió de les protestes va arribar a tal nivell de brutalitat que el president de la Generalitat, Quim Torra, va ordenar una auditoria per a avaluar els casos més flagrants de mala praxi. Però finalment les investigacions només van implicar sancions a un agent.

Informa:VILAWEB.CAT (1-10-2020)

112 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: