MARXA DE TORXES NADALENCA EN HOMENATGE ALS REPRESALIATS DEL PROCÉS

(QUICO SALLÉS )

Nova demostració de solidaritat de l’activisme independentista en la prèvia de Nadal. El darrer cap de setmana, i com tots els anys, abans de Nadal se celebra la Marxa de Torxes en suport als presos i preses polítiques. Enguany però hi ha novetats en l’objectiu de l’homenatge perquè, a més, s’inclou a les “milers de represaliades que estan patint de primera mà els embats repressius d’aquest Estat antidemocràtic i que encara no són entre reixes”.

Així ho justifica el manifest de convocatòria per la marxa convocada per aquest dissabte 18 de desembre a les set del vespre a la Universitat de Barcelona. La consigna de la concentració: “Per Nadal, us volem a casa!”. Els impulsors de la iniciativa insisteixen que és una mostra de “solidaritat necessària com eina eficaç per aturar aquesta situació, o del contrari seran moltíssimes persones les que ompliran les presons per lluitar pels drets democràtics que es neguen diàriament”.

En el cartell d’enguany, amb el segell del Moviment Pro Amnistia s’hi poden veure el centenar de convocants, amb CDR, Ateneus, grups de solidaritat i de suport, comitès antirepressius, assemblees locals de l’ANC o del Consell per la República, col·lectius de defensa de drets civils, represaliats com Josep Valtònyc o entitats com Alerta Solidària, de juristes que advoquen per la defensa dels drets polítics i civils.

La Marxa de Torxes ja és tradicional des de l’ofensiva repressiva de l’Estat arran del referèndum del Primer d’Octubre i de les protestes del 20 de setembre de 2017, amb l’engarjolament dels líders civils i institucionals del Procés. Tot i els indults d’aquest estiu, les convocatòries continuen i perseveren per l’existència dels represaliats, és a dir, activistes o líders institucionals perseguits per la Justícia per haver participat en les protestes contra la sentència del Tribunal Suprem o bé per formar part del Govern del referèndum, com és el cas, dels dirigents processats pel Jutjat d’Instrucció número 1, 13 i 18 de Barcelona o bé per organismes administratius com el Tribunal de Comptes.
Informa:ELMON.CAT (17-XI-2021)

148 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: