MAS: ” L’ESTAT ES PREPARA PER IL¬∑LEGALITZAR ELS PARTITS INDEPENDENTISTES “

L’expresident de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, ha assegurat que l’Estat espanyol ja est√† preparant el terreny per il¬∑legalitzar els partits independentistes en un futur. Segons ha assegurat l’expresident en una entrevista al El Punt Avui, l’Estat vol convertir els partits independentistes o els seus l√≠ders en els qui emparen el terrorisme a Catalunya, recordant que √©s el que es va fer al Pa√≠s Basc en √®poques pret√®rites. Mas, tamb√© assegura que l’Estat “vol construir un relat inexistent que digui que el moviment sobiranista empara la viol√®ncia” o, fins i tot, diran, el terrorisme, relat que el president “no menystindria”.

En la mateixa l√≠nia, i preguntat per una possible aplicaci√≥ del 155, Mas ha considerat en que l’Estat tamb√© est√† preparant el terreny per aplicar-lo. “Nom√©s els cal que acabi arrelant el relat, i per aix√≤ no els hem de posar f√†cil que puguin dir que el moviment sobiranista t√© connotacions directes o indirectes amb moviments violents o fins i tot terroristes”, diu el president. Alhora, Mas tamb√© ha recordat que alguns “ja estan plantejant la il¬∑legalitzaci√≥ de JxCat, la Crida, el PDeCAT, la CUP o ERC”.

Espai postconvergent

Sobre l’espai postconvergent, Mas recorda que “est√† en proc√©s de redefinici√≥” i que arribar a la definici√≥ “est√† costant”. “L‚Äôobjectiu √©s bastant compartit, convertir Junts per Catalunya en un partit pol√≠tic, la marca que es presenta a les eleccions. Aquest √©s un objectiu √†mpliament compartit”, comenta.

En aquest espai compartit, Mas assegura que tamb√© hi ah de ser el PDeCAT, ja que s’ha de sumar tot, no nom√©s integrar, √©s a dir, “pactar una estrat√®gia, una direcci√≥, una l√≠nia d’actuaci√≥ i uns objectius”. sobre aix√≤, Mas recorda que el president Puigdemont est√† a l’exili i que el president de La Crida, Jordi s√†nchez, est√† empresonat des de fa quasi dos anys, fet que limita molt la capacitat de moviments. En cas que no s’arrib√©s a unir tots aquests espais en un sol partit, Mas proposa una f√≤rmula semblant a la que va unir Converg√®ncia i Uni√≥ durant quasi 40 anys, dos partits separats que es presentin en coalici√≥ sempre.
Informa:ELNACIONAL.CAT (6-10-2019)

579 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: