MAS: ” L’ESTAT ES PREPARA PER IL¡LEGALITZAR ELS PARTITS INDEPENDENTISTES “

L’expresident de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, ha assegurat que l’Estat espanyol ja estĂ  preparant el terreny per il¡legalitzar els partits independentistes en un futur. Segons ha assegurat l’expresident en una entrevista al El Punt Avui, l’Estat vol convertir els partits independentistes o els seus lĂ­ders en els qui emparen el terrorisme a Catalunya, recordant que ĂŠs el que es va fer al PaĂ­s Basc en èpoques pretèrites. Mas, tambĂŠ assegura que l’Estat “vol construir un relat inexistent que digui que el moviment sobiranista empara la violència” o, fins i tot, diran, el terrorisme, relat que el president “no menystindria”.

En la mateixa lĂ­nia, i preguntat per una possible aplicaciĂł del 155, Mas ha considerat en que l’Estat tambĂŠ estĂ  preparant el terreny per aplicar-lo. “NomĂŠs els cal que acabi arrelant el relat, i per això no els hem de posar fĂ cil que puguin dir que el moviment sobiranista tĂŠ connotacions directes o indirectes amb moviments violents o fins i tot terroristes”, diu el president. Alhora, Mas tambĂŠ ha recordat que alguns “ja estan plantejant la il¡legalitzaciĂł de JxCat, la Crida, el PDeCAT, la CUP o ERC”.

Espai postconvergent

Sobre l’espai postconvergent, Mas recorda que “estĂ  en procĂŠs de redefiniciĂł” i que arribar a la definiciĂł “estĂ  costant”. “L’objectiu ĂŠs bastant compartit, convertir Junts per Catalunya en un partit polĂ­tic, la marca que es presenta a les eleccions. Aquest ĂŠs un objectiu Ă mpliament compartit”, comenta.

En aquest espai compartit, Mas assegura que tambĂŠ hi ah de ser el PDeCAT, ja que s’ha de sumar tot, no nomĂŠs integrar, ĂŠs a dir, “pactar una estratègia, una direcciĂł, una lĂ­nia d’actuaciĂł i uns objectius”. sobre això, Mas recorda que el president Puigdemont estĂ  a l’exili i que el president de La Crida, Jordi sĂ nchez, estĂ  empresonat des de fa quasi dos anys, fet que limita molt la capacitat de moviments. En cas que no s’arribĂŠs a unir tots aquests espais en un sol partit, Mas proposa una fòrmula semblant a la que va unir Convergència i UniĂł durant quasi 40 anys, dos partits separats que es presentin en coaliciĂł sempre.
Informa:ELNACIONAL.CAT (6-10-2019)

400 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: