MAS: ” MANTENIM L’OBJECTIU DE LA INDEPENDÈNCIA, PERÒ HEM DE TRAÇAR UN ALTRE CAMÍ “

L’expresident de la Generalitat, Artur Mas, no descarta tornar-se a presentar a unes eleccions al Parlament. En una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, Mas ha dit que, tot i no tenir ganes de presentar-se a unes eleccions, està compromés a fer-ho si li ho demanen.

“Si la pregunta és si en tinc ganes la resposta és no. Si em demana si ho faré, no ho sé”, ha afegit l’expresident al mateix temps que ha matisat que el seu paper a Junts per Catalunya és “ajudar”.

Artur Mas ha concedit aquesta entrevista després de reunir-se aquest dimecres amb el president a l’exili, Carles Puigdemont, a Waterloo. En aquesta trobada, els presidents es van emplaçar a reforçar JxCat amb una estructura “operativa i eficaç” i van coincidir en consolidar la sigla, després de valorar el resultat electoral del 28-A i el 26-M.

Mas ha explicat que JxCat és una marca “de la qual en pengen diverses organitzacions: la Crida, el partit Demòcrata, el PDeCAT…” i ha apuntat que hi ha diagnosi i objectius compartits amb Puigdemont. A Waterloo, Mas i Puigdemont es van emplaçar a complir un objectiu: que JxCat sigui un partit polític. “Puigdemont té la voluntat de liderar la construcció de l’espai polític de JxCat”, ha indicat l’expresident.

 

“L’objectiu de la independència el mantenim”

Artur Mas ha subratllat quins són els objectius de Junts per Catalunya: “L’objectiu de la independència el mantenim, però hem de traçar un altre camí perquè, en algun moment, sigui possible”. Per aconseguir-la, ha continuat l’expresident, “hem de guanyar legitimitat a través d’una majoria més clara i més neta”.

“Fins i tot superant el 50% dels vots cal valorar bé la reacció de l’Estat, la reacció de la UE i les forces reals per convertir una cosa legítima en legal”, ha detallat l’expresident sobre l’objectiu de la independència.

Sobre els ritmes i terminis que està seguint el procés d’independència, Artur Mas ha considerat que hi ha hagut moments en que s’ha actuat amb pressa: “Jo, segurament, hauria corregut menys si hagués tingut el comandament necessari”.

Tot i que Mas ha assegurat, per activa i per passiva, que amb Carles Puigdemont no va parlar de la investidura de Pedro Sánchez, sí que es va parlar de la situació dels eurodiputats exiliats i presos: “El president Puigdemont ho té molt clar, em va dir, jo seré diputat al Parlament Europeu”, de la mateixa manera, Mas ha afegit que està convençut que veurà el president a l’exili i a Toni Comín a Europa.

Finalment, sobre la sentència del judici al procés, que la setmana passada va quedar vist per sentència, ha demanat que “estiguem preparats” i ha considerat que “convocar eleccions quan arribi la decisió del Suprem és el recurs més fàcil”. Ha matisat que “la opció fàcil no té perquè ser la bona”.

Informa:ELNACIONAL.CAT (21-6-2019)

N.de la R.

Un altre que ens ofereix la independència “ad calendas”. El de sempre: l’independentisme mai no havia estat tan amunt i la possibilitat d’aconseguri-la tan avall en els darrers anys, naturalment

378 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: