MAS NO VEU ” UNITAT D’ACCIÓ, NI ESTRATÈGIA,NI CONFIANÇA” EN EL MÓN INDEPENDENTISTA

Artur Mas no veu «unitat d’acció, ni estratègica, ni confiança» dins l’espai independentista
L’expresident de la Generalitat diu que ERC “s’inspira” en l’estratègia que va seguir CiU a Madrid
per NacióDigital , 27 de desembre de 2020 a les 17:15 |
L’expresident de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat en una entrevista a La Vanguardia que no veu cap partit “capaç de reunir en un únic projecte gent tan diferent com ho va fer CiU” a l’espai independentista. Un espai en el qual no veu “ni unitat d’acció, ni estratègica, ni confiança”.

Amb motiu del desè aniversari de la seva investidura com a president, Mas creu que no hi ha lideratge ni expectatives electorals semblants, i que JxCat “ho intenta, però no ho aconsegueix”, ja que a parer seu els falta unitat, però en canvi creu que “ERC no ho diu, però s’inspira en CiU” en la seva estratègia a Madrid.

En aquest sentit, ha afirmat que l’estratègia del “peix al cove” va servir per aconseguir “recursos i competències” i per articular el país, destacant els Mossos, la immersió lingüística o TV3. “Les obsessions de l’Estat contra el catalanisme són producte d’aquesta política”, assegura.

També ha dit que la coalició de Junts pel Sí va fer una funció semblant a la de CiU al seu moment, però que “el gran absurd” és que es va fer quan la repressió no era tan forta, i ha lamentat que la unitat “es trenca just quan més es necessita”.

Respecte al seu mandat, ha afirmat que presidir la Generalitat “no és plàcid ni llarg, és tumultuós i curt”, i que “res no va sortir com esperava”. En aquest sentit, se sent “màxim responsable” del que va passar fins al gener de 2016, “corresponsable” fins a l’1 d’octubre de 2017 i “gens responsable” a partir d’aleshores: “Hauria fet les coses d’una altra manera”, afirma.

Malgrat tot, admet que es podria haver trobat en la mateixa situació que Carles Puigdemont: “l’orquestra la dirigia l’Estat i no sé què hauria passat”, assegura. Sobre Puigdemont, ha dit que té el seu afecte i amistat, i reconeixement “per la seva gran obra de govern”.
Informa:NACIODIGITAL.CAT (27-12-2020)

211 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: