Les enquestes són tossudes amb Junts per Catalunya, fa temps que no els donen treva. Segons els sondejos, pinten bastos de cara a les eleccions al CongrÊs del 28-A. Al quarter general de la candidatura confien en la falta de punteria de la demoscòpia i en el carisma dels seus principals actius durant la campanya.

Trauran tota l’artilleria ja des del minut 1, des de dijous a les 12 de la nit quan s’inauguri oficialment la campanya electoral. Els tres Ăşltims presidents de la Generalitat seran a l’escenari de la Fabra i Coats, al barri de Sant Andreu de Barcelona, el lloc que JxCat ha escollit per arrencar la cursa cap al 28-A. Quim Torra i Artur Mas hi seran fĂ­sicament, Carles Puigdemont hi connectarĂ  de manera virtual, com ja ĂŠs tradiciĂł des que ĂŠs a l’exili. Tots tres pronunciaran un discurs durant el mĂ­ting, un fet inèdit fins ara. TambĂŠ hi intervindran Elsa Artadi, Meritxell LluĂ­s, MĂ­riam Nogueras, Laura BorrĂ s i Jordi SĂĄnchez.

El protagonisme de Mas en campanya, un missatge per a Pascal

La participaciĂł activa de Mas a la campanya de Junts per Catalunya ĂŠs tot un missatge just en el moment que el sector afĂ­ a Marta Pascal ha decidit llançar el globus sonda d’un hipotètic nou partit del seny i la moderaciĂł.

Per als qui especulen o fins i tot empenyen Mas a embrancar-se en la creaciĂł i el lideratge d’una nova formaciĂł, podran trobar resposta quan comprovin el rol que jugarĂ  l’expresident en aquesta campanya electoral. Un paper força mĂŠs protagonista que no pas el que va tenir -i el que van voler donar-li- durant la campanya del 21-D, quan la ferida oberta de la DUI encara era molt recent. Com ja ve fent durant les Ăşltimes setmanes, Mas intensificarĂ  la seva presència en actes de Junts per Catalunya.

Que Mas estĂ  rebent pressions de molts sectors per tornar a fer un pas endavant un cop acabi la seva inhabilitaciĂł el 23 de febrer de l’any que ve no ĂŠs cap secret. De moment, no hi tĂŠ especial entusiasme, però tampoc no descarta que passi. En qualsevol cas, mai seria a la contra de Junts per Catalunya, ni de Puigdemont. Valgui una dada per al record, tots dos, Mas i Puigdemont, van votar per aquest nom a l’agitat congrĂŠs de refundaciĂł de Convergència, on va nĂŠixer el Partit Demòcrata (la marca que es va acabar imposant) i es va escollir Pascal de coordinadora general.

A mĂŠs de recĂłrrer tot el territori catalĂ  amb mĂŠs de 400 actes, JxCat durĂ  la campanya a Waterloo, aquest diumenge, i a Soto del Real, durant la Setmana Santa.