MASKCAT: LA MÀSCARA TOTAL FABRICADA 100% A CATALUNYA

El president de la Cambra de Comerç, Joan Canadell, ha presentat la MasKcat: una mascareta que es pot fabricar 100% a Catalunya.

Canadell l’ha ensenyat al programa Preguntes Freqüents i ha explicat que la idea va sorgir de la preocupació pel desconfinament: “No tenim ni tests massius ni mascaretes suficients, havíem de fabricar les nostres pròpies”.

El president de @cambrabcn, @jcanadellb, ens presenta “MasKCat”: “No és per ús sanitari però en un ambient normal, on no hi hagi alta concentració de virus, sí que serveix” #FAQSforrestTV3 ▶️ https://t.co/UUoBGWrXKG pic.twitter.com/mB39GvkY0B

— Preguntes freqüents (@FAQSTV3) 2 de maig de 2020
El president de la Cambra de Comerç ha insistit en subratllar que la mascareta no té un ús sanitari però que és útil en un ambient amb poca concentració del virus.

“Hem de posar diners directes a l’economia. Ara se n’està parlant i espero que acabi aportant recursos per ajudar les empreses i els autònoms que ho necessiten” @jcanadellb, president de @cambrabcn #FAQSforrestTV3 ▶️ https://t.co/UUoBGWrXKG pic.twitter.com/93uy9ib12w

— Preguntes freqüents (@FAQSTV3) 2 de maig de 2020
D’altra banda, Canadell ha explicat que l’economia està patint un problema de liquiditat molt important i que moltes empreses no es poden beneficiar dels crèdits dels bancs. A més, ha recordat que per a moltes empreses estar 4 o 5 mesos sense funcionar suposa un “forat que no es pot tapar”. Per tot això, el president de la Cambra ha demanat que es “posin diners a l’economia de forma directa”.

“S’hauran de buscar maneres perquè les empreses tinguin alternatives i no hagin de tancar”, ha indicat Canadell abans de proposar una sèrie de solucions com “la fusió d’empreses o la compravenda d’una part de l’activitat”.

El tuit
Aquesta piulada del president de la Cambra va comportar un gran nombre de crítiques. Canadell feia aquesta valoració fruit d’un estudi que compara la gestió de Grècia i la d’Espanya. Grècia, que ha estat severament criticada des de la crisi financera, que la va abocar a ser el país de la cua a Europa, ha sabut frenar la pandèmia amb més celeritat que Pedro Sánchez.

Españoles fijaros en la diferencia de un cierre 2 semanas antes. Hacer caso a @QuimTorraiPla hubiera supuesto parecernos a Grecia, una centena parte de contagios y muerte. Catalunya independiente hubiera salvado miles de vidas…España es paro y muerte, catalunya vida y futuro https://t.co/wvyEVDxQZv

— Joan Canadell (@jcanadellb) 21 d’abril de 2020
Ara, Canadell ha confessat que potser no tornaria a fer la piulada amb les mateixes paraules, però ha ratificat la idea que hi ha al darrera: “Si haguéssim tancat abans el país hi hauria menys morts? Clar que sí. Si Espanya és el país d’Europa amb més morts per població segurament serà perquè és el que gestiona pitjor”.
Informa:

398 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: