MENYS VOX I MÉS FRONT REPUBLICÀ

“Menys Vox, més dits de Front Republicà”

Tant una formació com l’altra no tenen representació al Congreso. Cap. Ni diputats ni vots, cap. Zero. No els busqui en les darreres legislatures que no els trobarà. Però només un dels dos, només un, gaudeix de l’anàlisi dels tertulians i de les entrevistes: Vox, mentre que no el Front Republicà.

En pocs dies, en concret dos, comença la campanya electoral. I qui pogués ser el partit filofeixista per gaudir de la propaganda televisiva. Sense aparèixer en cap debat televisiu, Abascal ha donat ordres de reduir a la mínima expressió la seva presència, i sense concedir entrevistes -amb prou feines apareixeran al programa de Bertin Osborne-, Vox sap que no hi ha millor publicitat que la que et fan els altres. Ells llencen una idea, sigui estúpida o no, i els altres se la mengen amb patates i demanen una segona ració d’allioli. Són, en això, impecables. Els mitjans, uns irresponsables.

Ahir al programa d’Els Matins de TV3 hi havia a debat els eslògans dels partits. Vox va ser el gran tema de conversa. ‘”España primero’ diuen!”. Són filofeixistes, què creus que diran? Minuts de televisió amb el cartell en pantalla. “També diuen ‘España viva’, com dient que l’altra és l’Espanya morta”. Tornem-hi, són filofeixistes, què han de dir? Del Front Republicà? Res.

És incomprensible que davant l’anomalia democràtica que suposa que un partit filofeixista pugui presentar-se a les eleccions els mitjans de comunicació no apostin per la seva invisibilització i prefereixin exclamar-se i exaltar-se per la seva naturalesa.

No mentirem, dona més audiència i genera el morbo informatiu imprescindible per donar minuts i minuts de debat. Un exercici informatiu que xoca amb el rol de quart poder del periodisme. Perquè mentre es regala un espai que no es mereix, tant per manca de representació electoral com pel caràcter polític i contrari als drets humans, hi ha un silenci vergonyós amb altres formacions que tenen un missatge antifeixista com el Front Republicà.

Amb el pensament de Vox només cal tenir dos dits de front per veure que dia rere dia els mitjans cauen de quatre potes en les seves provocacions. Mentrestant, els qui no aixequen la bandera de l’odi resten en l’oblit.

El Front Republicà posa la violència de l’1-O al centre en l’inici de campanya

Portaran “més enllà” l’enganxada de cartells i faran una reivindicació del referèndum del 2017 a l’escola Ramon Llull de Barcelona, escenari de fortes intervencions policials

Moment excepcional, campanya excepcional. El Front Republicà que lidera Albano-Dante Fachin obrirà la campanya amb un acte de denúncia cap a la violència policial de l’1-O amb l’objectiu expliquen, d’anar “més enllà de la mítica enganxada de cartells”. Ho faran dijous a la mitjanit donant el tret de sortida de la cursa electoral a l’escola Ramon Llull, un dels punts més significatius de la fatídica jornada de l’1 d’octubre del 2017.

Fonts del Front han assegurat que es vol posar en valor el referèndum “com un gran acte de desobediència civil pacífica”. La coalició —que integren Som Alternativa, Poble Lliure i Pirates de Catalunya—està convençuda que la fita de l’1-O ha de ser la brúixola de l’acció política de l’estratègia a seguir. Així, afirmen, es podrà “aconseguir la plena sobirania del poble de Catalunya”.

Informa:ELMON.CAT I ARA.CAT (10-4-2019)

415 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: