MERIDIANA RESISTEIX NO FA PONT I SORPRÈN LA POLICIA AMB UNA MANIFESTACIÓ

Els meridians resisteixen el pont de la Puríssima i han tornat a sortir aquest divendres, en la nit número 54 de la seva protesta per la sentència del Procés. Avui, però, l’assemblea, que s’ha reunit una hora abans, ha decidit començar la protesta amb una marxa per Fabra i Puig, en lloc del tall estàtic a la Meridiana.

Això ha sorprès la policia, que tenia els antiavalots dels Mossos preparats i diverses patrulles de la Guàrdia Urbana, com cada dia. Els agents del cos municipal han hagut d’anar tallant els carrers per on passaven en un recorregut per Fabra i Puig fins la plaça Virrei Amat, i després han baixat per Escòcia cap a la Meridiana.

La llei mordassa

Diversos dels manifestants que han participat aquest divendres al migdia en la protesta convocada per col·lectius independentistes davant de la Delegació del govern espanyol a Barcelona han sigut identificats i “alguns” d’aquests identificats seran denunciats –per via administrativa– en aplicació de la llei de seguretat ciutadana aprovada al Congrés el 2015, coneguda com a llei mordassa perquè incideix en aspectes de la llibertat d’expressió i de manifestació però inclou també molts altres conceptes.

Fonts dels Mossos d’Esquadra que han confirmat les identificacions –no donen el nombre– i les denúncies no concreten quin article de la llei esmentada s’aplica no per quins fets en concret.

Alguns dels participants en la protesta, convocada pels CDR, la CUP, Arran i Pícnic per la República entre d’altres, han cremat fotocòpies de la primera pàgina de la Constitució espanyola, ja que avui se’n celebrava l’aniversari i els manifestants independentistes feien una protesta contra la carta magna estatal. També s’ha cremat almenys un exemplar sencer de la Constitució i una bandera espanyola.

Informa:ELMON.CAT (6-12-2019)

351 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: