MERKEL, PREOCUPADA: ” QUÈ PASSA AMB CATALUNYA? “

La cancellera alemanya, Angela Merkel, s’ha mostrat preocupada aquesta setmana per la crisi polĂ­tica que s’ha obert entre Catalunya i l’Estat desprĂŠs de la sentència de l’1-O, fins al punt que ha preguntat al president del PP, Pablo Casado, què estĂ  succeint, segons el diari El Mundo. “Què passa amb Catalunya”, va dir Merkel al dirigent del PP, en una trobada que van mantenir en un hotel de Brussel¡les coincidint amb una reuniĂł del grup popular europeu.

Segons informa el diari, Casado va traslladar a Merkel que, si esdevĂŠ el nou president espanyol, farĂ  una polĂ­tica “mĂŠs ferma” que l’actual president, Pedro SĂĄnchez, “per evitar l’actual impressiĂł d’inestabilitat que dona el quart paĂ­s de l’eurozona”.

La mateixa font insinua que Merkel estĂ  preocupada per si la crisi entre Catalunya i l’Estat se suma a la del Brexit, que a mĂŠs coincidiria amb el seu any de retirada.

La presidenta de la ComissiĂł Europea, la tambĂŠ alemanya Ursula von der Leyen, s’hauria mostrat tambĂŠ preocupada davant Casado igual que Merkel, “fent èmfasi en les imatges que li arribaven de Barcelona”. “En els nostres contactes amb el govern espanyol se’ls nota inquiets i nerviosos amb Catalunya”, haurien apuntat fonts europees.
Informa:ELNACIONAL.CAT (20-10-2019)

267 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: