Agents  interns del Cos Nacional de Policia investiga un grup ultra anomenat Primavera espaĂąola del CENEPE, integrat exclusivament per agents de la policia espanyola i que proposa d’endurir les accions violentes policials i difon missatges d’odi i amenaces.

Segons avança El Confidencial Digital sĂłn exactament 13.062 els integrants d’aquest col¡lectiu, mĂŠs de 13.000 persones armades que poden constituir un autèntic exèrcit malgrat que tot plegat va començar sent un simple grup de Facebook que agrupava policies.

La direcciĂł general i la unitat d’afers interns ja investiga aquest col¡lectiu, creat fa mĂŠs set anys i que s’ha “radicalitzat” amb el temps. Segons aquest mitjĂ , fonts policials apunten que el grup “s’ha tornat ultra i i hi abunden missatges que podrien ser constitutius de delicte” i que, a mĂŠs, Ês “incontrolable” pel gran nombre d’agents que l’integren.

En tot cas, l’accĂŠs al grup ĂŠs restringit a una invitaciĂł prèvia d’un membre i ĂŠs exclusiu per a agents del CNP. Tot i això, avui dia “ja no es controlen les barbaritats que allĂ  s’escriuen”.

Entre les publicacions mĂŠs difoses hi ha el vĂ­deo d’un policia estranger disparant a boca de canĂł un sospitĂłs, un fet que tĂŠ el suport i aplaudiment dels membres de Primavera espaĂąola, que defensa actuacions d’aquest tipus i portar sempre l’arma reglamentĂ ria carregada.

A mĂŠs, els integrants d’aquest grup carreguen contra cĂ rrecs polĂ­tics actuals, incloses les amenaces i insults. El seu blanc preferit ĂŠs el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska.

Pròxims a Vox

 

En les Ăşltimes setmanes s’ha detectat igualment un acostament als posicionaments polĂ­tics de Vox, amb difusiĂł de missatges, vĂ­deos i consignes d’aquest partit ultra.

Informa:ELNACIONAL.CAT (27-3-2019)