M√ČS DE 270 EXMILITARS ESPANYOLS SUBSCRIUEN EL MANIFEST CONTRA ELS INDULTS

Un total de 271 exmilitars espanyols han subscrit fins ara el manifest apocal√≠ptic on critiquen qualsevol possible indult als presos pol√≠tics catalans. Entre els signants, hi ha el tinent general Emilio P√©rez Alam√°n, l’almirall Jos√© Mar√≠a Trevi√Īo i el tinent general Juan Antonio √Ālvarez Jim√©nez, i ha estat signat tamb√© per generals, oficials, legionaris i soldats, segons informa Efe.

En el manifest, els exmilitars adverteixen contra “el deteriorament de la democr√†cia”, i “la imposici√≥ d’un pensament √ļnic” i afirmen que la “unitat d’Espanya est√† en perill”, per√≤ es desmarquen d’iniciatives similars que tenen el mateix to, com el pol√®mic xat on es feia apologia de la viol√®ncia. “Els signants d’aquesta declaraci√≥ volen manifestar la seva completa desvinculaci√≥ i desgrat amb tot el que s’ha expressat en un xat privat -dif√≥s en diversos mitjans- ali√® al nostre sentir i ess√®ncia de soldats”.

No obstant aix√≤ diuen compartir “les mateixes inquietuds” que els seus companys de la XIX Promoci√≥ de l’Ex√®rcit de l’Aire i de la XXIII de l’Acad√®mia General Militar de l’Ex√®rcit de Terra, exposades per carta “al president de Parlament Europeu i al Rei d’Espanya”.

Acusen el govern de Pedro S√°nchez d’acceptar “els menyspreus a Espanya, les humiliacions als seus s√≠mbols, el menyspreu al Rei i els atacs a la seva ef√≠gie”. “A m√©s de permetre violents aldarulls independentistes i colpistes amb petici√≥ d’indults a condemnats per sedici√≥, aix√≠ com concedir favors a terroristes amb el conseg√ľent menyspreu a les seves v√≠ctimes”, voregen “la legislaci√≥ vigent” per buscar “la submissi√≥ al Poder Executiu del Poder Judicial, inclosa la fiscal general de l’Estat”, i tracten d'”imposar un pensament √ļnic” amb lleis com la de Mem√≤ria Democr√†tica.

El to apocal√≠ptic impregna el manifest. Afegeixen que “com a militars, que seguim sent encara en la situaci√≥ de retirats, mantenim actiu el jurament que prestem en el seu dia de garantir la sobirania i independ√®ncia d’Espanya i defensar la seva integritat territorial i l’ordre constitucional, lliurant-hi la vida si calgu√©s”.

“Si b√© per edat no podem exercir la nostra vocaci√≥ de soldats en unitats, s√≠ que hem recuperat els drets fonamentals als quals renunciem volunt√†riament en abra√ßar la carrera de les armes. Entre ells la llibertat d’opini√≥ i expressi√≥, que ens permet signar aquesta declaraci√≥, que adverteix dels riscos a qu√® estan sotmetent a la nostra p√†tria els responsables de dirigir el futur d’Espanya”, argumenta el manifest.

Els signants reiteren la seva lleialtat al rei Felip VI com a comandament suprem de les forces armades espanyoles.
Informa:ELNACIONAL.CAT (4-12-2020)

146 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: