MÉS DE 600 AUTOCARS I 500 CARAVANES PER ANAR A PERPINYÀ DISSABTE

Ja hi ha més de sis-cents autocars i cinc-centes caravanes per a anar a Perpinyà el 29 de febrer
Puigdemont assistirà divendres al partit de la USAP i dissabte serà rebut per l’ajuntament i el Consell Deparmental

( TXELL PARTAL )

El Consell per la República ha anunciat que ja hi havia més de sis-cents autocars organitzats per a l’acte del president Carles Puigdemont i els consellers Toni Comín i Clara Ponsatí de dissabte, 29 de febrer, a Perpinyà. El ritme de reserves va creixent de manera constant. A més, ja hi ha assegurada l’assistència de més de cinc-centes caravanes. Tot plegat fa preveure que més de 80.000 persones es mobilitzaran fins a Perpinyà aquest cap de setmana, cosa que fa pensar que l’acte pot ser d’unes dimensions mai vistes a la ciutat.

La delegació nord-catalana del Consell per la República, organitzadora de l’acte, recorda que a Perpinyà hi viuen 120.000 persones i que, per tant, una manifestació d’aquestes característiques pot causar problemes de mobilitat. Per això recomanen que tothom que vulgui assistir a l’acte tingui molta paciència, perquè es preveu que el centre estigui col·lapsat. Entre els consells que donen hi ha el de portar beguda i menjar, atès que serà molt complicat trobar cap establiment on menjar. També demanen a la gent que prioritzi d’entrar a Perpinyà per la banda nord, perquè per arribar al lloc de la concentració des del sud cal travessar tot el centre de la ciutat, on hi ha carrers molt estrets, i s’hi podria fer un gran embús.

A més, tenint en compte la gran quantitat de gent que es desplaçarà fins a Perpinyà, els organitzadors demanen als assistents que vagin al Parc de les Exposicions, on es farà l’acte, abans de les 10.00. A partir de les 10.15 hi ha planificades actuacions musicals per a fer més amena l’espera. L’acte polític començarà a les 12.00 i comptarà amb els parlaments de Puigdemont, Ponsatí i Comín, que trepitjaran terres catalanes per primera vegada d’ençà que es van exiliar.

Puigdemont serà rebut per les institucions nord-catalanes

Fa una setmana el batlle de Perpinyà, Jean-Marc Pujol, es va oferir al Consell per la República per rebre Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí a l’ajuntament, coincidint amb l’acte. Finalment, s’ha sabut que el consistori rebrà els membres del govern legítim dissabte a les nou del matí. Posteriorment, seran rebuts pel Consell departamental.

A més, VilaWeb ha sabut que Puigdemont assistirà al partit de la USAP, l’equip icònic de Catalunya Nord, que ha tingut tradicionalment un paper important de reforçament de la identitat catalana. Prèviament, el president rebrà la placa d’honor al mur de les llegendes. El partit de rugbi es jugarà divendres a les 20.00 contra el Rouen Normadie a l’estadi Aimé Giral a Perpinyà.

Usap

@usap_officiel
Divendres serà la festa de tots els catalans a l’estadi Aimé Giral pel partit @usap_officiel vs @RouenNdieRugby 20h ! #rugbicatalà #usap #festa https://billetterie.usap.fr/fr


Renfe ofereix noves places per a anar amb tren

El desplaçament amb tren fins a Perpinyà també comença a ser complicat. Els trens amb les millors opcions horàries per a anar-hi divendres o dissabte ja s’havien omplert, tot i que ara Renfe ha tornat a oferir-ne unes quantes places lliures.

Una altra opció és l’autobús. Entitats com ara l’ANC i Òmnium Cultural, i col·lectius com @LleidatansA, n’han organitzat centenars que surten de diversos punts del Principat. Ja n’hi ha molts de plens, però no pas tots. La majoria pujaran i baixaran el mateix dia. Podeu trobar-ne més informació a les xarxes socials i al mapa del canal l’Alerta. A més, l’ANC recorda que els interessats a reservar plaça poden posar-se en contacte amb la territorial que tinguin més a prop.

També hi ha línies regulars d’autobusos que ofereixen aquest servei, com ara Flixbus, BlaBlabus i Eurolines. És l’opció menys col·lapsada, ara com ara.

De Barcelona a Perpinyà hi ha 194 quilòmetres, que es poden fer en unes dues hores. Des de Girona, n’hi ha 96. I de Figueres el trajecte es pot fer en quaranta minuts. Per això es preveu que molts hi vagin amb el seu vehicle. Una de les opcions és l’autocaravana: s’han organitzat mitjançant un grup de Telegram en què ja n’hi ha més de cinc-centes apuntades.

On aparcar?

La Delegació del Consell per la República a Perpinyà oferirà una llista d’aparcaments possibles. Quan es faci públic us l’adjuntarem en aquest article.

Celebren una fira d’entitats i cultura nord-catalana amb motiu de l’acte de Perpinyà

Els allotjaments de Perpinyà, desbordats

L’acte ha despertat l’interès de molts catalans, que fa un mes ja van exhaurir les places hoteleres de Perpinyà. La plataforma Booking anuncia que el divendres 28 a la nit té el 99% d’allotjaments ocupat i que de la nit següent només en resta el 6%. A Airbnb encara n’hi ha alguns, però no pas gaires i el col·lapse arriba a les viles de la rodalia. El Consell per la República a Perpinyà recomana que, qui pugui, vagi a casa de familiars i amics per alliberar places per als qui no tinguin aquesta opció. Així i tot, diuen que voluntaris del nord acolliran unes tres-centes persones que vindran del sud per ajudar a organitzar l’acte.

Als qui cerquen hotel, el Consell els recomana que vagin a poblacions pròximes, com ara Cervera de la Marenda o Ribesaltes, ben comunicades amb Perpinyà per tren. Tot amb tot, poques hores després d’haver-se fet pública aquesta informació, ja es van exhaurir les places disponibles en aquests municipis. Booking ja anuncia que només en resta el 15%.

Com us en podeu fer voluntaris?
L’Assemblea ha habilitat una web per als qui hi vulguin col·laborar com a voluntaris. Per inscriure-s’hi només cal entrar a perpinya.assemblea.cat. Rebran la informació en dues sessions presencials a Girona i Vic. La de Girona serà dimarts vinent, 18 de febrer, a l’Auditori Josep Irla, a les 19.00. I la de Vic, dijous, 20 de febrer, al Centre Cívic de Can Pau Raba, a la mateixa hora.

Recomanacions de la delegació de Perpinyà

La delegació ha activat un canal de Telegram per a anar informant de totes les novetats. Demanen de portar sabates d’esport, aigua, begudes calentes i dinar. A més, demanen que tothom qui pugui faci ús del transport públic per a moure’s tant a la ciutat com als pobles del voltant. Recorden que Catalunya Nord té una xarxa d’autobusos públics interurbans i recomanen d’anar amb cotxe a poblacions de la vora com ara Ceret, el Voló, Cervera o Prats del Molló i allà agafar aquests autobusos que funcionen de manera regular i que només costen un euro per trajecte.

Com funcionarà l’acte?

Començarà a les 12.00 i és previst que duri menys de dues hores. Però com que s’hi preveu tanta gent, les portes s’obriran a les 10.15 i fins a l’hora oficial de començament de l’acte haurà actuacions musicals que amenitzaran l’espera.

Puigdemont, Comín i Ponsatí aniran a Catalunya Nord aprofitant la immunitat que tenen com a diputats del Parlament Europeu. Serà una manera de celebrar les últimes victòries judicials i de condemnar la repressió contra Catalunya.

Els qui no us pugueu desplaçar fins a Perpinyà podreu seguir l’acte en directe a VilaWeb.

El Consell per la República recorda que perquè tot vagi bé caldrà un gran desplegament humà i tècnic, i per això demana aportacions econòmiques. El Registre ciutadà del Consell ofereix als associats l’opció de contribuir-hi periòdicament (amb una col·laboració mensual, trimestral o anual).

Una avinentesa per a conèixer Catalunya Nord

El batlle de Perpinyà, Jean-Marc Pujol, ja s’ha posat a disposició de Puigdemont per a fer tot allò que calgui en l’organització de l’acte. I la delegació del Consell per la República treballa perquè sigui un acte transversal. Volen aprofitar aquesta avinentesa per a fer conèixer Catalunya Nord a molts principatins que durant anys s’hi han girat d’esquena. Per això hi participaran entitats i associacions nord-catalanes.

El paper dels nord-catalans va ser clau per al referèndum del Primer d’Octubre de 2017 i, després, han mantingut una mobilització constant de solidaritat envers els presoners i els exiliats.

El suport no ha estat tan sols cívic, sinó també institucional, amb una presa de posició del departament en favor de la llibertat dels presos i amb manifests dels batlles nord-catalans.

A més, cal tenir present que França ja va anunciar que en cap cas Puigdemont no seria detingut a Perpinyà. Ho va assegurar la portaveu del govern, Sibeth Ndiaye: ‘El senyor Puigdemont és diputat al Parlament Europeu, per tant, té immunitat parlamentària. Espanya ha presentat una sol·licitud per a anul·lar aquesta immunitat al Parlament Europeu, a la qual fins ara no ha tingut resposta.
Informa:VILAWEB.CAT (24-2-2020)

551 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: