MÉS DE 80 PROFESSORS DE CATALÀ D’UNIVERSITATS D’ARREU DE MÓN ES REUNEIXEN A VALÈNCIA

Logo

Més de 80 professors de català d’universitats d’arreu del món es reuneixen demà a València en unes jornades de l’Institut Ramon Llull.

La Xarxa Llull aposta així per “assegurar la presència estable del català en l’àmbit acadèmic i cultural internacional”.

La Universitat de València es prepara per acollir les 37es Jornades Internacionals per a Professorat de Català que organitza l’Institut Ramon Llull, i que són el principal espai de formació adreçat al professorat de la Xarxa Universitària d’Estudis Catalans a l’Exterior (Xarxa Llull), i que reunirà a la capital del País Valencià més d’una vuitantena de professors de català d’universitats d’Europa, Amèrica i Àsia.

Les jornades, que tindran lloc des del dimarts, 18 de juliol, fins al dissabte 21, tenen com a objectiu “contribuir a la millora de la qualitat i la innovació de la docència, i consolidar la presència del català a l’exterior”. La Xarxa Llull aposta així per “assegurar la presència estable del català en l’àmbit acadèmic i cultural internacional, que implica a universitats, professors i estudiants de tot el món que s’involucren en el coneixement de la llengua i la cultura catalanes, creant connexions d’efectes multiplicadors”. Tal com mostren les de l’Institut Ramon Llull, 130 universitats d’arreu del món ofereixen docència d’estudis catalans, de les quals 90 reben suport econòmic de l’Institut Ramon Llull i el nombre d’estudiants matriculats en alguna assignatura de català ha estat de 3.981 en 31 països d’Europa, Amèrica i Àsia.

L’acte inaugural consistirà en un diàleg entre les escriptores Maria Josep Escrivà i Núria Cadenes que porta per títol ‘Mireu la nostra mà si no l’heu vista!’ (l’escriptura que ens visibilitza). Les jornades, a la vegada, inclouen un important programa acadèmic i cultural amb la participació, entre altres, del poeta, novel·lista, crític i traductor Josep Piera, Premi d’Honor de les Lletres Catalanes 2023, i del professor i referent en Comunicació, Josep Maria Ganyet. També destaca una ruta per València on les dones, la seva història i la seva producció artística, científica i cultural en seran les protagonistes. ‘Passeig València, ciutat de dones’ anirà a càrrec de la professora Ana López Navajas, l’escriptora Rosa Roig Celda i l’artista plàstica Nela (Manola Roig Celda). La música en valencià també es farà sentir a les Jornades, amb l’actuació de Niuss.

A la inauguració de les 37es Jornades Internacionals per a Professorat de Català hi intervindran el director de l’Institut Ramon Llull, Pere Almeda, i del vicerector d’Internacionalització i Multilingüisme de la Universitat de València, Carles Padilla Carmona.
Informa:LAREPUBLICA.CAT (17-VII-2023)

80 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: