MÉS GUÀRDIA CIVIL I POLICIA ESPANYOLA QUE MAI A CATALUNYA: 6.684 EFECTIUS MÉS

suport@vilaweb.cat.

Catalunya batrà el rècord històric d’agents de la policia espanyola i la Guàrdia Civil aquest estiu amb 6.684 efectius. L’operació Estiu, que començarà el dia 1 de juliol i acabarà el 31 d’agost, incorporarà 24.739 policies espanyols i 20.678 guàrdies civils a tot l’estat per a reforçar la seguretat al sector turístic a Andalusia, Astúries, Canàries, Cantàbria, el País Valencià, Galícia, Madrid, Múrcia, i les Illes Balears. La xifra d’agents arribarà als 156.453 efectius a tot l’estat. A Catalunya hi ha hagut un augment de 500 agents de la policia espanyola i la Guàrdia Civil en els darrers cinc anys, el que equival a una pujada del 8,1% des del 2017.

“Volia anar-me’n des que vaig arribar”: les llàgrimes dels policies espanyols destinats a Catalunya

El màxim històric d’agents a l’estat espanyol data del desembre del 2011, amb un total de 155.149 efectius. Des d’aleshores, les plantilles van patir un procés de reducció fins a arribar als 142.072 agents el 2017. Els 156.453 que s’assumiran suposen un augment “orgànic” del 10% respecte al 2017, segons el Ministeri de l’Interior. L’administració espanyola ha assegurat que aquest augment de places ha estat possible gràcies a les cinc ofertes públiques convocades i la reposició del 100% dels agents.

Les darreres promocions d’agents que han superat el procés de formació inicial a les acadèmies de cada cos s’incorporaran progressivament a les comissaries i casernes durant l’estiu.
L’operació Estiu

Amb aquest augment de plantilla Interior es proposa augmentar la vigilància i el control preventiu en vies de comunicació urbanes i interurbanes, estacions, ports, aeroports, hotels, platges, càmpings, i esdeveniments massius, així com potenciar la prevenció delictiva, accelerar les investigacions i agilitzar els tràmits de denúncia escurçant els temps d’espera.

A aquesta operació se li sumarà el reforç que la Guàrdia Civil destinarà a la vigilància del Camí de Sant Jaume i al funcionament de deu Oficines Mòbils d’Atenció al Pelegrí (OMAP). També es donarà suport a Trànsit per millorar els nivells de seguretat viària.

86 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: