MÉS POTINERIES A L’EUROCAMBRA: ES REVOQUEN LES ACREDITACIONS DELS MEMBRES ESPANYOLS

L’Eurocambra ha decidit suspendre totes les acreditacions temporals concedides ahir als nous eurodiputats espanyols després d’haver negat aquest procediment als escollits eurodiputats per la llista de JxCat, Carles Puigdemont i Toni Comín. Els eurodiputats del PP, el PSOE i Ciutadans van enviar una carta al president de l’Eurocambra, Antonio Tajani, en què demanaven que se suspenguessin les concessions d’aquestes acreditacions temporals a tots els eurodiputats espanyols perquè la legislació espanyola fixa que no es poden concedir fins que no hi ha hagut notificació oficial de la Junta Electoral Central amb el llistat d’eurodiputats definitius. La petició arribava just després que Carles Puigdemont i Toni Comín no poguessin accedir a l’Eurocambra a sol·licitar aquesta informació mentre altres eurodiputats nous en la mateixa situació sí que van poder fer-ho. Tajani ha fet com demanaven aquests tres partits per “evitar pertorbacions polítiques a Espanya”.

L’actual president de l’Eurocambra, membre dels populars europeus, va ordenar per carta al secretari general de l’Eurocambra que prengués aquesta decisió i ha respost també per carta als eurodiputats que li van fer la petició, Esteban González Pons, Javier Nart i Iratxe Garcia. En la missiva, Tajani assegura que l’acreditació temporal es tracta d’una pràctica “administrativa” que ofereix el Parlament als nous membres per permetre’ls començar a fer gestions abans de la primera sessió constitutiva del mes de juliol. En la missiva, Tajani assegura que ordena la suspensió de totes les acreditacions concedides o per concedir als eurodiputats espanyols per “assegurar un tracte just i equitatiu”.

Així vol impedir la Junta Electoral Central que Puigdemont assisteixi a la sessió constitutiva de l’Eurocambra

Tajani justifica que ja en el passat s’han facilitat acreditacions temporals “basades en informació no oficial que s’obté des dels estats membres”. Tot i això, explica que l’acreditació només esdevé definitiva quan les autoritats nacionals envien la llista d’eurodiputats escollits. Per això, Tajani assegura que la concessió d’aquestes acreditacions temporals “no té efecte legal” i no dona drets. Malgrat tota aquesta justificació, però, Tajani assegura entendre que aquest procés pot causar “pertorbacions polítiques a Espanya, on els resultats no són definitius perquè encara s’està produint el recompte”. Per això, aclareix, amb “l’objectiu d’evitar qualsevol interferència en el procediment oficial he donat instruccions al secretari general de suspendre les acreditacions a tots els nous membres espanyols fins que es rebi la notificació oficial de les autoritats espanyoles”.

378 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: