MÉS REPRESSIÓ: EL TC INVESTIGARÀ TORRENT I COSTA PER DESOBEDIÈNCIA

El Tribunal Constitucional ha ordenat a la fiscalia que obri una investigació contra el president del Parlament Roger Torrent, el vicepresident primero, Josep Costa, i el secretari primer de la Mesa, Eusebi Campdepadrós, per un possible delicte de desobediència per tramitar les propostes de resolució sobre l’autodeterminació i la reprovació de la monarquia. D’aquesta manera obre la porta perquè es pugui actuar penalment contra tots tres.

El ple del TC ha acordat per unanimitat deduir testimoni a la fiscalia perquè si ho troba pertinent exigeixi “la responsabilitat penal” que pugui correspondre a Torrent, Costa i Campdepadrós per incomplir una sentència de l’Alt Tribunal que declarava inconstitucionals i nul·les resolucions aprovades pel Parlament el 25 de juliol i el 26 de setembre en defensa de l’autodeterminació i reprovant la monarquia.

Es dóna la circumstància que per aquestes actuacions la fiscal general de l’Estat, María José Segarra, ja va ordenar l’obertura d’una investigació el novembre passat. L’actuació de la Fiscalia va tenir lloc després que el TC fes quatre advertiments al president del Parlament.

Suport de Torra

En fer-se pública la resolució del TC, el president de la Generalitat Quim Torra ha enviat un missatge de suport a Torrent i a la Mesa del Parlament a través de Twitter. “Tot el meu suport i força. Sempre al costat de la defensa irrenunciable dels nostres drets fonamentals i de l’exercici del dret d’autodeterminació”. Quan a la monarquia, Torra sosté que “ja no és una institució dels catalans”.

Avui toca ser al costat del President del Parlament i de la Mesa. Tot el meu suport i força. Sempre al costat de la defensa irrenunciable dels nostres drets fonamentals i de l’exercici del dret d’autodeterminació. I esclar, la monarquia ja no és una institució dels catalans. https://t.co/vMyxCIO0Lt

— Quim Torra i Pla (@QuimTorraiPla) January 28, 2020
El ple del Constitucional també ha declarat nul·les parts de la resolució aprovada per la cambra i adverteix a Torrent i a la resta de membres de la Mesa que l’incompliment de les seves resolucions poden comportar responsabilitats penals.​
Informa:ELNACIONAL.CAT (28-1-2020)

158 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: