MÉS REPRESSIÓ: JUNQUERAS I COMÍN, EXCLOSOS DEL DEBAT DE TV3 (22,00 H) PER LA JEC

La Junta electoral espanyola ha prohibit ara la participació de Toni Comín com a representant de Lliures per Europa en el debat de les eleccions europees d’aquesta nit a TV3. Segons que ha anunciat la televisió pública, en comptes d’ell hi intervindrà Erika Casajoana, número 4 de la llista. Abans, la Junta electoral espanyola ha impedit la participació del candidat d’ERC, Oriol Junqueras, forçant que representés el partit l’actual eurodiputat Jordi Solé. Com Junqueras no hi podia intervenir, el cap de llista de Lliures per Europa, Carles Puigdemont, havia cedit la paraula a Toni Comín, que ara també ha estat vetat.

L’argument de la Junta Electoral és que la presència de Comín no garanteix el principi d’igualtat entre els participants perquè, en intervenir per videoconferència, no es pot assegurar que no rebi ajuda d’assessors o terceres persones, una possibilitat que tenen prohibida els candidats que siguin al plató.

La Junta Electoral de Barcelona havia autoritzat la participació de Junqueras i Comín però Ciutadans va recórrer contra la decisió a l’estament superior, que li ha donat la raó en els dos casos. Pel que fa a Junqueras, argumenta que l’hora prevista del debat, les deu de la nit, no encaixa amb l’horari de la sala de videoconferències de la presó de Soto del Real.

Informa:VILAWEB.CAT (14-5-2019)

 

377 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: