MESSI, HONEST? MESSI, HUMIL ?

“Messi, honest? Messi, humil?
( SALVADOR COT )
L‚Äôany pas¬≠sat, Leo Messi va rebre la Creu de Sant Jordi en reco¬≠nei¬≠xe¬≠ment de ‚Äúla humi¬≠li¬≠tat, l‚Äôhones¬≠te¬≠dat, la soli¬≠da¬≠ri¬≠tat, el sen¬≠tit d‚Äôequip i el res¬≠pecte‚ÄĚ que, segons la Gene¬≠ra¬≠li¬≠tat, carac¬≠te¬≠rit¬≠zen aquest xicot de 33 anys. Una edat ben pri¬≠me¬≠renca per recon√®ixer la tra¬≠ject√≤ria d‚Äôuna per¬≠sona que, aix√≤ s√≠, ha tin¬≠gut prou espai a la seva ‚Äďcurta‚Äď bio¬≠gra¬≠fia per ser con¬≠dem¬≠nat per frau fis¬≠cal. El dia de la cerim√≤nia el juga¬≠dor del Bar√ßa sem¬≠blava con¬≠tent per la con¬≠de¬≠co¬≠raci√≥, almenys fins que la qua¬≠ran¬≠tena llarga de per¬≠so¬≠nes i enti¬≠tats van posar-se a rei¬≠vin¬≠di¬≠car, picant de mans, la lli¬≠ber¬≠tat dels pre¬≠sos pol√≠tics cata¬≠lans. Ell va ser l‚Äô√ļnic que va evi¬≠tar par¬≠ti¬≠ci¬≠par en la pro¬≠testa, com es va fer evi¬≠dent des de dalt de l‚Äôesce¬≠nari.

Messi √©s un fut¬≠bo¬≠lista excep¬≠ci¬≠o¬≠nal, pro¬≠ba¬≠ble¬≠ment el millor de la hist√≤ria. Per√≤ aquesta Cata¬≠lu¬≠nya post¬≠bu¬≠ro¬≠fax ha de comen√ßar a apren¬≠dre que ‚Äďcom es fa en els pa√Įsos seri¬≠o¬≠sos‚Äď els reco¬≠nei¬≠xe¬≠ments a una tra¬≠ject√≤ria no es poden fer abans de la setan¬≠tena i que un juga¬≠dor de fut¬≠bol mul¬≠ti¬≠mi¬≠li¬≠o¬≠nari, amb tota la cort que l‚Äôenvolta, √©s molt dif√≠cil que sigui un exem¬≠ple d‚Äôhumi¬≠li¬≠tat. I pot¬≠ser tamb√© hem d‚Äôapren¬≠dre que no cal rebai¬≠xar la pre¬≠sid√®ncia de la Gene¬≠ra¬≠li¬≠tat, m√†xima ins¬≠ti¬≠tuci√≥ de Cata¬≠lu¬≠nya, publi¬≠cant piu¬≠la¬≠des sobre les altes i les bai¬≠xes del FC Bar¬≠ce¬≠lona. Aix√≤ no ho fa ni Espa¬≠nya.

En fi, que em sem¬≠bla tan b√© que Messi se‚Äôn vagi com que es quedi. Per√≤, sis¬≠plau, que ser¬≠veixi de lli√ß√≥ l‚Äôevid√®ncia que no cal que un pa√≠s sen¬≠cer, a trav√©s de les seves ins¬≠ti¬≠tu¬≠ci¬≠ons, li faci la pilota a un juga¬≠dor del Bar√ßa, per m√©s gols que mar¬≠qui… √Čs que nom√©s ha pas¬≠sat un any i ja estem fent el rid√≠cul.
Informa:ELPUNTAVUI.CAT (29-8-20209

307 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: