MESSI NO HA ARRUÏNAT EL BARÇA

Leo Messi cobra una autèntica barbaritat cada temporada i ningú pot discutir-ho. L’altre tema és si aquesta remuneració va acord amb el que ell genera. I també si la ruïna del Barça ha estat per culpa del ’10’.

El Barça viu un dels pitjors moments de la seva història a nivell econòmic. Sense diners per pagar els seus treballadors, sense diners per fer fitxatges, sense diners per fer un estadi nou i sense diners per a res. La pandèmia del coronavirus ha agreujat l’economia del club, però és que el Barça ha arribat a aquest punt crític per culpa de la pèssima gestió.

Josep Maria Bartomeu i la seva junta directiva, després d’anys en què esportivament no hi ha hagut un pla, en què econòmicament s’han fet renovacions desorbitades i en què s’han pagat preus fora de mercat per a futbolistes que no ho valien, han portat el club al pou on es troba en aquest moment. Crisi total al Barça. I ara, a més, ha començat una guerra per intentar tapar les vergonyes.

Que es publiqui el contracte de Messi és un gran mèrit periodístic d’El Mundo però també és una filtració interessada. Igual que el passat divendres es va filtrar un informe confidencial de la secretaria tècnica del primer equip de futbol masculí.

Bartomeu és el responsable

Que Messi cobra molts milions, i gràcies a l’últim contracte podria arribar-se a embutxacar més de 555 milions d’euros, és una realitat. Però s’ha arribat aquest punt per culpa dels qui manaven. Messi i el seu equip van negociar amb el club i van estampar la firma al costat de la de Bartomeu, el màxim responsable del Barça al 2017, quan es va firmar aquest últim contracte.

La gestió de Messi és impecable. La seva feina ha estat jugar a futbol, fer gols i ajudar que l’equip guanyi partits i títols. I així ha estat. El salari que tingui ja és una responsabilitat de qui ha negociat per part del club. Messi, treballador d’una empresa privada, ha excel·lit en la seva feina.

Arribar a la conclusió que Messi arruïna el Barça, tal com afirma El Mundo en la seva portada, es podria dir que és molt agosarat. Tècnicament s’hauria de fer la resta entre el que genera Messi al Barça en forma d’ingressos i el que cobra. I es podria afirmar sense dubtes a equivocar-se que qui en surt guanyant és el Barça.

L’altre debat és que el Barça s’hagi de permetre aquest contracte amb Messi. A qui realment s’hauria d’assenyalar és a Bartomeu i la seva directiva, que van acceptar el preu del contracte de Messi i han acabat portant el club a la ruïna.

Potser el cas Messi no és una ruïna i sí que podrien estar més a prop d’aquesta valoració els casos de Philippe Coutinho, Antoine Griezmann o Ousmane Dembélé. Si Messi cobrarà més 555 milions en quatre temporades, els altres tres en cobraran més de 200 per cap —a banda el preu del seu fitxatge— i segur que el retorn serà deficitari.

Més que apuntar Messi, potser s’hauria d’apuntar a Bartomeu i a qui hagi estat el responsable d’aquesta filtració interna del Barça per fer mal. El club nega haver estat ell. Alguns volen destruir el Barça des de dins i estan fent servir totes les armes que tenen. Cal immediatament un nou president que agafi les regnes d’aquest intolerable desgovern.
Informa:ELNACIONAL.CAT (31-1-2021)

290 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: