MICROSOFT CEDEIX A LES PRESSIONS DE LA GUÀRDIA CIVIL I BLOQUEJA EL TSUNAMI

GitHub, servei de repositori -web on es penja codi font de programes inform√†tics- propietat de Microsoft, ha bloquejat des dels Estats Units l’acc√©s a l”app’ de Tsunami Democr√†tic, dins de les maniobres judicials per impedir la difusi√≥ dels continguts d’aquesta plataforma que lidera les protestes per la sent√®ncia condemnat√≤ria als processats pel proc√©s independentista. En aquests moments la p√†gina on s’allotjava l’aplicaci√≥ informa que ja no est√† disponible.

Segons una nota feta p√ļblica per la mateixa plataforma Github, el bloqueig arribaria despr√©s que l’empresa ha rebut als Estats Units una petici√≥ de la Gu√†rdia Civil, acompanyada d’una ordre judicial, en la qual se’ls sol¬∑licitava “la retenci√≥ del contingut i les dades relacionades amb la investigaci√≥” de Tsunami Democr√†tic, en un context, segons la policia militaritzada, d’una situaci√≥ d'”aldarulls violents que involucren greus desordres p√ļblics i el sabotatge d’infraestructures cr√≠tiques”.

La mateixa nota confirma que l’Audi√®ncia Nacional duu a terme una investigaci√≥ en la qual “el moviment Tsunami Democratic ha estat confirmat com una organitzaci√≥ criminal que impulsa la comissi√≥ d’atacs terroristes” i l'”objectiu principal” del qual √©s “coordinar aquests aldarulls i accions terroristes utilitzant qualsevol mitj√† possible”, entre els quals s’inclou “una aplicaci√≥ que proporciona informaci√≥ sobre aquests aldarulls i permet als seus usuaris comunicar-se entre ells per coordinar aquestes accions” i que est√† carregada a GitHub.

El bloqueig obligar√† ara els gestors de Tsunami Democr√†tic a migrar dominis i buscar nou allotjament. Dimarts a la tarda, el compte Anonymous Catalonia va anunciar a trav√©s del seu canal de Telegram que la companyia nord-americana havia bloquejat l’acc√©s el reposador de Tsunami des de l’Estat espanyol.
Informa:ELNACIONAL.CAT (30-10-2019)

287 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: