MultitudinĂ ria manifestaciĂł a Altsasu per a exigir l’alliberament dels joves del poble que fa 860 dies que sĂłn empresonats per una baralla en un bar amb dos guĂ rdies civils. La marxa ha començat amb retard a causa de la gran afluĂšncia de gent. L’entrada d’Altsasu ha estat col·lapsada tot el matĂ­ i la policia ha hagut de permetre que centenars de cotxes aparquessin als vorals de la carretera.

La manifestaciĂł l’encapçala una pancarta amb el lema ‘No Ă©s justĂ­cia’ que porten els familiars dels nois empresonats. Durant tot el recorregut, la capçalera avança envoltada d’una mar de gent que s’obre al seu pas entre aplaudiments i crits de ‘justĂ­cia’ i ‘llibertat’.

L’organització ha agraït la presùncia de representants de ‘tots els pobles germans’. Centenars de catalans s’han traslladat a Altsasu entre ahir i avui. De fet, es va habilitar el frontó del poble com a centre d’acollida. Entre els catalans que són Altsasu hi ha el diputat d’ERC Gabriel Rufián i membres de l’Associació Catalana pels Drets Civils. Consulteu-ne ací una mostra de la germanor viscuda amb els catalans que hi han participat.

Informa:VILAWEB.CAT (24-3-2019)