Multitudinària manifestació a Altsasu per a exigir l’alliberament dels joves del poble que fa 860 dies que són empresonats per una baralla en un bar amb dos guàrdies civils. La marxa ha començat amb retard a causa de la gran afluència de gent. L’entrada d’Altsasu ha estat col·lapsada tot el matí i la policia ha hagut de permetre que centenars de cotxes aparquessin als vorals de la carretera.

La manifestació l’encapçala una pancarta amb el lema ‘No és justícia’ que porten els familiars dels nois empresonats. Durant tot el recorregut, la capçalera avança envoltada d’una mar de gent que s’obre al seu pas entre aplaudiments i crits de ‘justícia’ i ‘llibertat’.

L’organització ha agraït la presència de representants de ‘tots els pobles germans’. Centenars de catalans s’han traslladat a Altsasu entre ahir i avui. De fet, es va habilitar el frontó del poble com a centre d’acollida. Entre els catalans que són Altsasu hi ha el diputat d’ERC Gabriel Rufián i membres de l’Associació Catalana pels Drets Civils. Consulteu-ne ací una mostra de la germanor viscuda amb els catalans que hi han participat.

Informa:VILAWEB.CAT (24-3-2019)