MILERS DE PERSONES CONVOCADES PELS CDR CELEBREN UNA ” OLIMP√ćADA POPULAR “

Quart dia des que es va fer p√ļblica la sent√®ncia del judici de l‚Äô1-O i la cru√Įlla de l‚Äôavin¬≠guda de la Dia¬≠go¬≠nal amb el Pas¬≠seig de Gr√†cia torna a ser plena de gent que s‚Äôha con¬≠cen¬≠trat seguint una crida dels CDR per con¬≠ti¬≠nuar amb les pro¬≠tes¬≠tes fent una ‚Äėolimp√≠ada popu¬≠lar‚Äô.

Cap a dos quarts de vuit del ves­pre d’aquest dijous, unes 13.000 per­so­nes, segons fonts de la Guàrdia Urbana, han fet cas de les peti­ci­ons que s’havien fet per les xar­xes soci­als d’assis­tir amb pilo­tes i es tro­ben jugant al car­rer.

L‚Äôambi¬≠ent √©s de tran¬≠quil¬∑litat amb molta pres√®ncia de gent jove i fam√≠lies. Els con¬≠cen¬≠trats can¬≠ten con¬≠sig¬≠nes com ara ‚Äėels car¬≠rers seran sem¬≠pre nos¬≠tres‚Äô, crits d‚Äôinde¬≠pend√®ncia, o fan c√†ntics en suport als pre¬≠sos pol√≠tics.

Pas¬≠sa¬≠des les 21 h, el CDR del Bar¬≠ce¬≠lon√®s ha cele¬≠brat l‚Äô√®xit de la con¬≠vo¬≠cat√≤ria de l‚Äô ‚Äėolimp√≠ada popu¬≠lar‚Äô als Jar¬≠di¬≠nets de Gr√†cia i l‚Äôhan donat per aca¬≠bada fent cri¬≠des a la gent per anar a des¬≠can¬≠sar per poder afron¬≠tar la vaga con¬≠vo¬≠cada per dem√† diven¬≠dres.

La con­cen­tració, que ha estat mul­ti­tu­dinària, s’ha desen­vo­lu­pat en un clar ambi­ent fes­tiu, en absència de la poli­cia espa­nyola i dels Mos­sos d’Esqua­dra.

ELS MOSSOS CARREGUEN CONTRA ELS ULTRES

Els Mossos d’Esquadra han carregat contra un grup d’uns 150 ultres espanyolistes que es concentren des de les sis de la tarda a la pla√ßa d’Art√≥s, al barri de Sarri√† de Barcelona, convocats des d’internet per “defensar la bandera espanyola”. A part de les c√†rregues, tamb√© s’han vist escenes de molta tensi√≥ i llan√ßaments contra la policia. Alhora, un grup d’anarquistes i antifeixistes ha programat una contramanifestaci√≥.

Durant les c√†rregues policials, quatre ultres han resultat ferits lleus, tres dels quals han rebut l’alta immediatament.

Un cord√≥ policial dels Mossos ha separat en tot moment les dues manifestacions, per√≤ des del cant√≥ ultra s’han realitzat llan√ßaments d’ampolles de vidre i pirot√®cnia contra la policia i els manifestants antifeixistes, alhora que s’han sentit c√†ntics i salutacions nazis. A la part antifeixista s’han pogut sentir crits contra els ultres i els participants portaven una gran pancarta on es podia llegir “fora feixistes dels nostres barris”.

Un dels responsables de la convocat√≤ria per xarxes socials ha lamentat en declaracions a ElNacional.cat que els “ultres” s’hagin apoderat de la concentraci√≥ i creu que “venen a provocar”.

Nom√©s comen√ßar la concentraci√≥, hi ha hagut una petita baralla entre dos grups d’ultres espanyolistes i tot seguit han enc√®s diverses bengales entre crits insultant els CDR i preguntant, tamb√© cridant, “on s√≥n els independentistes”.

La pla√ßa est√† fortament vigilada per furgonetes dels Mossos d’Esquadra. Els ultres, que branden banderes espanyoles, criden contra els presos pol√≠tics, contra els independentistes i demanen que el president Puigdemont entri a pres√≥.

Informa:ELNACIONAL.CAT (17-10-2019)

331 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: