MILERS DE PERSONES CONVOCADES PELS CDR CELEBREN UNA ” OLIMPÍADA POPULAR “

Quart dia des que es va fer pública la sentència del judici de l’1-O i la cruïlla de l’avin­guda de la Dia­go­nal amb el Pas­seig de Gràcia torna a ser plena de gent que s’ha con­cen­trat seguint una crida dels CDR per con­ti­nuar amb les pro­tes­tes fent una ‘olimpíada popu­lar’.

Cap a dos quarts de vuit del ves­pre d’aquest dijous, unes 13.000 per­so­nes, segons fonts de la Guàrdia Urbana, han fet cas de les peti­ci­ons que s’havien fet per les xar­xes soci­als d’assis­tir amb pilo­tes i es tro­ben jugant al car­rer.

L’ambi­ent és de tran­quil·litat amb molta presència de gent jove i famílies. Els con­cen­trats can­ten con­sig­nes com ara ‘els car­rers seran sem­pre nos­tres’, crits d’inde­pendència, o fan càntics en suport als pre­sos polítics.

Pas­sa­des les 21 h, el CDR del Bar­ce­lonès ha cele­brat l’èxit de la con­vo­catòria de l’ ‘olimpíada popu­lar’ als Jar­di­nets de Gràcia i l’han donat per aca­bada fent cri­des a la gent per anar a des­can­sar per poder afron­tar la vaga con­vo­cada per demà diven­dres.

La con­cen­tració, que ha estat mul­ti­tu­dinària, s’ha desen­vo­lu­pat en un clar ambi­ent fes­tiu, en absència de la poli­cia espa­nyola i dels Mos­sos d’Esqua­dra.

ELS MOSSOS CARREGUEN CONTRA ELS ULTRES

Els Mossos d’Esquadra han carregat contra un grup d’uns 150 ultres espanyolistes que es concentren des de les sis de la tarda a la plaça d’ArtĂłs, al barri de SarriĂ  de Barcelona, convocats des d’internet per “defensar la bandera espanyola”. A part de les cĂ rregues, tambĂŠ s’han vist escenes de molta tensiĂł i llançaments contra la policia. Alhora, un grup d’anarquistes i antifeixistes ha programat una contramanifestaciĂł.

Durant les cĂ rregues policials, quatre ultres han resultat ferits lleus, tres dels quals han rebut l’alta immediatament.

Un cordĂł policial dels Mossos ha separat en tot moment les dues manifestacions, però des del cantĂł ultra s’han realitzat llançaments d’ampolles de vidre i pirotècnia contra la policia i els manifestants antifeixistes, alhora que s’han sentit cĂ ntics i salutacions nazis. A la part antifeixista s’han pogut sentir crits contra els ultres i els participants portaven una gran pancarta on es podia llegir “fora feixistes dels nostres barris”.

Un dels responsables de la convocatòria per xarxes socials ha lamentat en declaracions a ElNacional.cat que els “ultres” s’hagin apoderat de la concentraciĂł i creu que “venen a provocar”.

NomĂŠs començar la concentraciĂł, hi ha hagut una petita baralla entre dos grups d’ultres espanyolistes i tot seguit han encès diverses bengales entre crits insultant els CDR i preguntant, tambĂŠ cridant, “on sĂłn els independentistes”.

La plaça estĂ  fortament vigilada per furgonetes dels Mossos d’Esquadra. Els ultres, que branden banderes espanyoles, criden contra els presos polĂ­tics, contra els independentistes i demanen que el president Puigdemont entri a presĂł.

Informa:ELNACIONAL.CAT (17-10-2019)

393 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: