MILERS DE PERSONES ES MANIFESTEN CONTRA LA REPRESSIÓ I LA BRUTALITAT POLICIAL

Milers de persones s’han concentrat aquest dissabte a la tarda a la plaça Urquinaona per demanar la fi de la repressió i la brutalitat policial. La mobilització estava convocada per l’esquerra independentista, els CDR, grups i sindicats anticapitalistes i llibertaris i l’ANC. Els concentrats d’aquesta marxa s’han fusionat amb el cordó humà impulsat per les entitats de la societat civil també a Urquinaona per defensar “el legítim dret de protesta”. Entre els assistents a la mobilització hi havia el diputat de la CUP Carles Riera i exdiputats de la mateixa formació com Eulàlia Reguant (candidata de la CUP al Congrés), Julià de Jòdar i Isabel Vallet. També hi ha assistit la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie i el líder de Demòcrates i membre del grup d’ERC al Parlament Antoni Castellà.

Amb crits de “Buch dimissió” i “fora les forces d’ocupació”, els manifestants han reclamat la dissolució de la Brimo i la llibertat dels presos polítics. Just començar la marxa, diversos furgons de la Policia Nacional han donat la volta a la plaça d’Urquinaona fins a apropar-se a alguns dels manifestants que s’han assegut a terra. Els agents han sortit dels vehicles i han carregat contra algunes de les persones que estaven assegudes a terra, donant-los cops amb les porres i els escuts per sobre de la cintura perquè els deixessin pas cap a Via Laietana, on hi havia un cordó policial. Alguns dels manifestants han comentat que aquesta actuació ha estat “una provocació”.

Després els manifestants s’han allunyat intencionadament de la Via Laietana i s’han dirigit cap a l’Arc de Triomf, des d’on han avançat fins al passeig de Lluís Companys. Allà, l’organització ha desconvocat la mobilització però els manifestants s’han quedat concentrats just davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Alguns dels manifestants han increpat els agents dels Mossos d’Esquadra que custodien el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. “No us mereixeu la senyera que porteu”, “No sois nada sinó farlopa” i “La policia tortura i assassina”, els han cridat. Després de més de dues hores de mobilització, els concentrats han abandonat les immediacions del TSJC.

En paral·lel, a la plaça Urquinaona els manifestants convocats per les entitats civils lligades a En Peu de Pau han muntat un cordó humà “cívic i pacífic” per, diuen, “fer de pantalla amb els cossos de la policia”. Els concentrats han situat aquesta acció en el marc del comunicat que ha difós En peu de pau i que reclama “rebaixar la tensió que s’està vivint aquests dies”.

La policia escorcolla els manifestants
Moments abans de l’inici de la mobilització, agents dels Mossos d’Esquadra han escorcollat les motxilles d’algunes persones que es trobaven a les immediacions de plaça Urquinaona. Els agents han demanat identificacions, han inspeccionat el material que portaven els manifestants i els han demanat per les coses que duen a sobre.

La Policia Nacional també ha escorcollat les bosses d’algunes persones que es trobaven al voltant de la Prefectura del cos a la Via Laietana.

Concentracions a la resta del territori

A la resta del territori català també hi ha hagut diverses concentracions aquest dissabte a la tarda. Centenars de persones s’han mobilitzat al davant dels Jutjats de Girona per bloquejar-ne les sortides i evitar així que, en cas que es decreti presó als investigats, els Mossos puguin traslladar-los en cotxe a les institucions penitenciàries. A Tarragona, més de 150 persones s’han concentrat al centre penitenciari de Mas d’Enric, al Catllar, per denunciar l’empresonament de dos dels cinc detinguts dijous a la nit arran dels aldarulls a Tarragona.

Informa:ARA.CAT (19-10-2019)

299 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: