MILERS DE PERSONES ES MANIFESTEN PEL 9 D’OCTUBRE A VALÈNCIA I ESQUIVEN ELS GRUPS FEIXISTES

Les manifestacions del Nou d’Octubre a València s’han desenvolupat sense grans incidents, malgrat les provocacions de grupuscles feixistes i espanyolistes. Les marxes de la Comissió del 9 d’Octubre i de l’esquerra independentista han estat en tot moment encapsulades per un fort desplegament de la policia espanyola. De fet, abans d’arrencar les manifestacions, agents antiavalots han fet diversos controls i registres entre els manifestants antifeixistes.

En les dues marxes han participat milers de persones que han reivindicat l’esperit antifeixista del País Valencià i han fet crides a favor dels Països Catalans i la independència. L’ambient ha estat festiu i s’han fet diverses muixerangues. De totes maneres, també s’han registrat alguns moments de tensió quan grups feixistes han intentat de provocar els manifestants, però la resposta sempre ha estat pacífica i democràtica.

[Al Parterre, per exemple, la Comissió 9 d’Octubre ha obligat la policia a retirar la bandera espanyola que un grup d’extrema dreta havia deixat sobre el monument de Jaume I. Un agent l’ha recollit i plegat davant dels manifestants, que han aplaudit quan el policia s’ha retirat de la zona i ha deixat avançar la capçalera de la manifestació, que ha acabat entre crits d’independència.

Ara bé, els principals incidents de la jornada, s’han fet públics després de les manifestacions. Jovent Republicà ha denunciat que la policia espanyola ha retingut un dels seus militants sense cap altre motiu que limitar-li la llibertat d’expressió. D’altra banda, el periodista Miquel Ramos ha assegurat que ha estat identificat quan volia denunciar les amenaces d’un grupuscle espanyolista.
Informa:VILAWEB.CAT (9-X-2021)

144 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: