MILERS DE PERSONES ÉS MANIFESTEN PER LA INDEPENDÈNCIA D’ESCÒCIA

Unes 250.000 persones segons els convocants –20.000 segons les autoritats– han participat aquest dissabte en una gran manifestació independentista a Edimburg, la capital d’Escòcia.

“Quin dia! 250.000 persones han marxat per la independència”, ha assegurat la diputada del Partit Nacionalista Escocès (SNP) Joanna Cherry.

La marxa ha estat organitzada pel grup Tots Sota una Mateixa Bandera entre el parc d’Holyrood, al costat de la seu del Parlament escocès, i ha conclòs al parc de The Medows, informa la televisió pública escocesa STV.

La convocatòria de l’acte a Facebook demana als assistents participar amb “banderes, pancartes, gaites i tambors”. A la marxa s’han pogut veure principalment banderes amb la creu de Sant Andreu escocesa, algunes banderes amb l’escut monàrquic escocès, banderes catalanes i una pancarta de seguidors dels Glasgow Rangers i del Celtic de Glasgow signada pel grup Units per la Independència d’Escòcia.

“Estic aquí per recolzar la causa de la independència. Sent honesta, després de l’últim referèndum em vaig quedar una mica planxada i desencantada i no volia participar ja més, però després de viatjar a la costa occidental d’Escòcia m’ha tornat la inspiració, així que aquí estic avui”, ha relatat una de les assistents, Gemma MacFadyen, veïna d’Edimburg de 34 anys.

La ministra principal escocesa, la nacionalista Nicola Sturgeon, no ha pogut participar en la marxa, però ha manat els seus millors desitjos als assistents. “Bona sort a tots els que estan marxant per la independència a Edimburg. No puc estar-hi en persona, però estaré amb vosaltres en esperit. Tingueu un bon dia i que no us càpiga dubte que ve la independència”, ha publicat a Twitter.

Good luck to everyone marching for independence in Edinburgh later. I’m not able to be there in person today, but I will be with you in spirit. Have a great day. And be in no doubt – independence is coming. #indyref

— Nicola Sturgeon (@NicolaSturgeon) October 5, 2019

En el plebiscit celebrat l’any 2014, el 55 per cent dels escocesos van expressar el seu desig de romandre al Regne Unit, enfront del 45 per cent d’independentistes, però les substancials diferències pel que fa al Brexit han reobert el debat i Sturgeon ha promès un referèndum en el termini de dos anys si el Regne Unit finalment surt de la UE.

Scotland doesn’t want another independence referendum #AUOBEdinburgh pic.twitter.com/sjosgRl1xT

— Phantom Power (@PhantomPower14) October 5, 2019
Informa:NACIODIGITAL.CAT (5-10-2019)

315 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: