MILERS DE PERSONES HAN PARTICIPAT EN ELS ACTES DEL TSUNAMI A TOT CATALUNYA

El Tsunami Democràtic ha mobilitzat més de 300 municipis a tota Catalunya, en la celebració dels actes durant la jornada de reflexió. Milers de persones s’han concentrat, manifestat o mobilitzat a les principals ciutats del territori català, amb especial presència a Barcelona, en un acte multitudinari. La jornada s’està celebrant sense cap incident, amb una gran diversitat d’actes.

Milers de persones s’han concentrat a la plaça Universitat de Barcelona, a tocar de la ja desconvocada -a mitges- acampada d’estudiants, convocats pel Tsunami Democràtic a un macroconcert en plena jornada de reflexió. L’acció, el dia en que el Tsunami està emprant per primer cop la seva app, es duu a terme a la vegada que altres mobilitzacions en prop de 300 localitats catalanes.

La protesta s’havia convocat inicialment per “desobeir la Junta Electoral” i “fer-los reflexionar”. Aquesta, no obstant, va rebutjar la petició del PP de prohibir les convocatòries d’aquest dissabte, el que significava, de facto, autoritzar-les.

Albano-Dante Fachin ha respost al ministre de l’Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska i s’ha autoinculpat. “Jo sóc el Tsunami Democràtic” ha dit Fachin aquesta tarda a l’escenari de Gran Via de Barcelona on a hores d’ara se celebren diversos actes organitzats durant la jornada de reflexió.

“No serveixes per res” li ha etzibat Fachin qui també ha confessat tenir descarregada l’app de Tsunami i seguir el moviment a les xarxes socials i fer-los RT. El públic assistent ha respost amb aplaudiments crits de “tots som Tsunami” a les paraules de Fachin.

Les actuacions musicals, un dels grans atractius

El concert s’havia convocat inicialment a la plaça de Cataljunya, i aquest mateix dissabte s’ha reubicat a la plaça Universitat. Per l’escenari de la plaça Universitat hi passen All Foll, Amics de les Arts, Companyia Elèctrica Dharma, Doctor Prats, Ebri Knight, Els Catarres, Gertrudis, Joan Rovira, La Folie, Músics per la Llibertat, Miquel del Roig, Montse Castellà, Pep i Marieta, Porto Bello, Salva Racero i Zebrass. A més, l’organització ha promès que hi haurà “sorpreses”.

A Vic s’han cremat imatges de Felip VI i s’han celebrat diversos actes, amb el front principal de la jornada a la Plaça Major. S’ha dibuixat un mural gegant amb la paraula “república”, a més de diverses celebracions pacífiques per tota la capital d’Osona.

Tarragona, ocupada l’avinguda Roma

Unes 300 persones han ocupat aquest dissabte l’avinguda Roma de Tarragona en l’acció convocada per Tsunami Democràtic a la ciutat amb motiu de la jornada de reflexió. Poc després de quarts de cinc de la tarda, els manifestants han col·locat taules i carpes a la calçada d’aquesta artèria d’entrada a la ciutat, i l’han tallat al trànsit.

Persones de totes les edats, moltes d’elles amb llaços grocs i estelades, han participat en jocs de taula, activitats esportives i tallers d’escriure cartes als presos. També s’han fet activitats per als més petits, com ara una lectura de contes, i s’han muntat parades per vendre marxandatge independentista. Per combatre el fred, els organitzadors també han servit xocolata calenta i coca als assistents.

Girona, amb la plaça U d’Octubre com a epicentre

La plaça U d’Octubre i la del Vi de Girona s’han convertit en l’epicentre dels actes que s’han organitzat a la ciutat aquest dissabte, en el marc dels centenars que el Tsunami Democràtic fa arreu de Catalunya. A la plaça U d’Octubre, s’hi fan xerrades antirepressives, tallers i també concerts, a més de ser el punt d’inici de la manifestació que hi haurà al vespre. A la del Vi, fins a les deu de la nit es llegeixen llibres dels independentistes presos i escrits dels condemnats (com les seves al·legacions finals davant el Suprem).

Els qui s’acosten a un i altre lloc –a mitja tarda, cap a 200 persones- expliquen que avui cal reflexionar. Però n’hi ha que tampoc amaguen que hi són per “no normalitzar” la situació “que viu l’independentisme”. Tot i que al matí ja s’ha fet un vermut popular a la plaça Catalunya, el gruix dels actes organitzats pel Tsunami Democràtic a Girona ha començat a les quatre de la tarda. Per una banda, a la plaça del Vi; i per l’altra, a la de l’U d’Octubre.

Diversos actes a Lleida

Més de 300 persones han respost la crida del Tsunami Democràtic i han omplert la plaça Sant Joan de Lleida durant la jornada de reflexió. Durant tota la tarda s’han organitzat activitats de màgia, música i xerrades. També han actuat els bastoneres i s’han penjat pancartes perquè aquell qui volgués escrivís algun missatge.

S’hi poden llegir frases demanant la llibertat dels presos independentistes i a favor de la llibertat d’expressió. També s’han penjat pancartes demanant la independència i avisant els polítics que si no han d’estar a l’alçada de la situació, no agafin els escons. A més, s’ha instal·lat una taula perquè tothom pugui escriure cartes als presos.
També hi ha hagut cinc actes en diverses poblacions de Mallorca.
Informa:NACIODIGITAL.CAT (9-11-2019)

358 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: