ENTRE CRITS DE “GOVERN DIMISSIÓ”, L’ANC AVISA : “O FEU LA INDEPENDÈNCIA O CONVOQUEU ELECCIONS “

Missatge contundent de l’Assemblea Nacional Catalana dirigida als partits polítics: “O feu la independència, o convoqueu eleccions.” Ho ha dit la presidenta Dolors Feliu durant l’acte polític. Feliu ha expressat que la manifestació d’enguany compta amb 700.000 persones,150.000 segons la guàrdia urbana i que fa més por que mai: “El que fa por és la nostra convicció, la voluntat ferma de la independència, la certesa que ho aconseguirem.” Feliu ha denunciat que hi ha molts intents per evitar que l’independentisme es manifesti i parli: “Que no es vegi que som tants, que ho mantinguem amagat en un racó de la nostra ment o cor”.

Feliu s’ha mostrat molt crítica amb els que considera falsos diàlegs, considerant que la posició del govern espanyol és clar. “La injustícia espanyola demostra cada dia com ens vulnera els nostres drets, amb una repressió desfermada”, ha dit, tot comentant que el president espanyol, Pedro Sánchez, ha tret pit els darrers i que la ministra espanyola de Defensa, Margarita Robles, ha defensat l’espionatge amb Pegasus. Tot seguit, ha dirigit un missatge en anglès dirigit a la comunitat internacional denunciat el Catalgate i els manifestants han aixecat uns cartells en què es podia llegir “Aquí estic, Espanya. Espia’m, estic lliure” i telèfons mòbils. Ha dirigit un missatge especial als diferents manifestants i entitats dels Països Catalans i d’altres països.

Feliu ha manifestat que l’independentisme és un moviment de baix a dalt, i que en el cas que no es faci efectiva la independència, hi ha sobre la taula la possibilitat d’impulsar una llista cívica: “Si no ho fan ells –els polítics–, estem determinats a fer-ho nosaltres. I amb nous actors, si cal. Fa deu anys que som al carrer. Si el govern s’hi posa d’esquena, hi ha prou gruix per fer una llista cívica per fer la independència”. En aquest sentit, ha reivindicat que cal fer foc nou i ha assegurat que l’ANC hi posarà tot els mitjans per sortir d’aquesta situació. “Ho tenim més a prop del que ens pensem. Serà el que la gent vulgui que sigui. Som la tinta que escrivim el futur. Som conscients que avançarem. La nostra causa és la nostra llibertat i la del nostre país”, ha conclòs.

El primer que ha intervingut a l’acte polític ha estat Jordi Pesarrodona, vice-president de l’ANC. El discurs ha estat en la mateixa sintonia que Feliu i ha estat molt crític amb l’actitud dels partits polítics. “Els nostres partits sobiranistes podien haver vehiculat el procés cap a la independència, però volen gestionar l’autonomia”, ha dit. Ha expressat orgull per l’acte de desobediència del Primer d’Octubre, però ha lamentat que la gestió recaigués als dirigents polítics: “No tornarà a passar”. “Ningú ens ajudarà. Ho hem de fer nosaltres. Amb constància, perseverança. Quan fem pressió des del carrer, als polítics els queda dos camins: o retirar-se o obeir el mandant del poble”, ha expressat. També ha reivindicat la vora 4.000 persones represaliades arran del procés d’independència, molts dels quals amb acusacions del govern.
Informa:VILAWEB.CAT (11-IX-2022)

48 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: