MILITARS ESPANYOLS PRESSIONEN CONTRA L’INDULT ALS PRESOS POLÍTICS

Un grup de militars espanyols retirats estan impulsant un manifest de to apocalĂ­ptic en el qual qĂźestionen els indults als presos polĂ­tics catalans, segons informen Voz Populi i Eldiario.es. En el text, que ara estĂ  en la fase de recollida de signatures, els militars critiquen obertament que es permetin “violents aldarulls independentistes i colpistes amb peticiĂł d’indults a condemnats per sediciĂł”, en al¡lusiĂł als presos polĂ­tics. TambĂŠ s’oposen a la concessiĂł de “favors a terroristes” d’ETA amb l’acostament a presons d’Euskadi, “amb el consegĂźent menyspreu a les vĂ­ctimes”.

El manifest, que surt en defensa del rei Felip VI i ha coincidit amb la polèmica pels xats de militars, estĂ  promogut “per militars de totes les graduacions en situaciĂł de retir”, però no han donat cap xifra del nombre de suports que han recollit. El text assegura que s’ha produĂŻt un “deteriorament progressiu durant les Ăşltimes legislatures fins a lĂ­mits imprevisibles”, amb la qual cosa critiquen no nomĂŠs el mandat de Pedro SĂĄnchez sinĂł tambĂŠ el de Mariano Rajoy.

Els militars consideren que la unitat d’Espanya “estĂ  en perill” a causa de la feblesa parlamentĂ ria de SĂĄnchez i al fet que ha optat “per la coaliciĂł amb els comunistes i el suport d’independentistes/colpistes catalans i proetarres bascos, acceptant per a això menyspreus a Espanya, humiliacions als seus sĂ­mbols, el menyspreu al Rei i els atacs a la seva efĂ­gie”.

TambĂŠ surten en defensa de l’actual composiciĂł del Poder Judicial espanyol i denuncien l’intent de SĂĄnchez de “vorejar la legislaciĂł vigent” amb el “sotmetiment del Poder Judicial al Poder Executiu”, cosa que al seu entendre posa en “greu risc” la democrĂ cia. Citen en aquest sentit el cas de la fiscal general de l’Estat, l’exministra Dolores Delgado.

Demanen en aquest sentit “revertir la perillosa deriva” en la qual creuen que estĂ  situada Espanya.

El manifest no evita promeses de to encès. “En considerar tot plegat un greu risc per a la unitat d’Espanya i el seu ordre constitucional, com a militars que seguim essent encara en la situaciĂł de retirats, mantenim actiu el jurament que vam prestar al seu dia de garantir la sobirania i independència d’Espanya i defensar la seva integritat territorial i l’ordre constitucional, lliurant-hi la vida si fos necessari”, afirma.

Acaben expressant la seva lleialtat a Felip VI.

Tot això ha passat quan la Fiscalia ha demanat mÊs informació per investigar el xat dels militars retirats.
Informa:

87 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: