MIQUEL SÀMPER, RAMON TREMOSA I ÀNGELS PONSÀ, NOUS CONSELLERS

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha remodelat el govern i ha rellevat el conseller d’Interior, Miquel Buch, i les conselleres de Cultura i Empresa, Mariàngela Vilallonga i Àngels Chacón. Segons ha pogut saber VilaWeb, l’advocat Miquel Sàmper serà el nou conseller d’Interior; l’economista Ramon Tremosa, el de Empresa i Coneixement; i la professora Àngels Ponsa, la de Cultura.

Torra ha signat els decrets de nomenament de Sàmper i Tremosa aquest migdia i han pres possessió dels seus càrrecs a la tarda al Palau de la Generalitat. Quant a Ponsa, el president signarà el decret dimarts i prendrà possessió del càrrec després de la reunió del consell executiu.

La reforma de l’executiu, que ha afectat consellers de JxCat i un del PDCat, Chacón, arriba després de la ruptura del partit de Carles Puigdemont amb el partit liderat per David Bonvehí.

En la presa de possessió del càrrec de Sàmper i Tremosa, Torra ha justificat la remodelació de l’executiu per ‘enfortir el govern i injectar energies renovades’ per encarar la tardor. Ha recordat que ‘el país brega contra la pandèmia des de març’ i que s’afronta ara una tardor ‘que caldrà superar des de la responasbilitat col·lectiva i des de la tenacitat de les institucions a l’hora d’encertar les millors decisions possibles’. El cap de l’executiu ha negat moure’s per cap altre motiu o interès que no sigui ‘reforçar’ aquests Departaments, amb un paper ‘decisiu’ per abordar la crisi del coronavirus.

Falten dues setmanes per a la vista de Torra al Tribunal Suprem espanyol, que ha d’examinar el recurs contra la condemna per desobediència, una sessió que coincidirà amb el debat de política general que es farà al parlament el 16 i el 18 de setembre.

D’una altra banda, Torra manté encara la incertesa sobre la data de l’avançament electoral, que els seus socis d’ERC li reclamen que sigui acordada. Tanmateix, els canvis de consellers podrien confirmar que el president allunya ara com ara les eleccions.
Informa:VILAWEB.CAT (3-9-2020)

367 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: