MIRACLE: UN ESTABLIMENT DE QUALITAT DE LA RAMBLA ATÉN D’ENTRADA EN CATALÀ !

Antonio Baños ha començat setembre amb dos fets poc habituals. El primer, una novetat professional: després de molt de temps, el periodista i escriptor deixarà d’aparèixer cada dilluns a la tertúlia d’El món a RAC1 de Jordi Basté, tal i com ell mateix ha anunciat als seus seguidors a xarxes: “Aquesta temporada ja no hi seré a ‘el tallat party’, a la tertúlia del Món a RAC1. Una abraçada de tot cor als companys i equip i agraïment infinit a tots per aquests anys tan interessants”.

Baños, doncs, que ja no hi serà, però on sí que continua, dins la mateixa emissora, és els caps de setmana al Via lliure de Xavi Bundó.

L’altre, res a veure amb la feina. Però de tan poques vegades com ho ha viscut en primera persona, ho ha volgut compartir, sense amagar la seva incredulitat, en sentit positiu, celebrant-ho i desitjant que no sigui allò que una flor no fa estiu, i que comenci a veure-ho i viure-ho més sovint.

Baños, “poc amic de fer propaganda de locals comercials”, ha estat a un local de la Rambla de Catalunya de Barcelona, un lloc que es diu Andreu, i que, com ells mateixos anuncien, és una espai gastronòmic que belluga des de 1930, “on podràs gaudir d’una selecció de productes de xarcuteria de la millor qualitat, seleccionats en origen i respectant amb fidelitat les tradicions en la seva elaboració per obtenir una degustació única. Tradició que fa història. Ahir, avui, sempre”.

Hi destaquen “el pernil Ibèric de Gla que ens ha fet tan singulars, però també els embotits, els patés i foies, el sensacional salmó fumat o una extensa gamma de formatges, entre altres productes artesans i naturals”. Però ara caldria afegir-hi una altra cosa a destacar, la que ha celebrat Antonio Baños: “els cambrers t’atenen com a primera llengua en català. I em sembla tan miraculós que ho vull destacar”.

Baños ha estat fent un mos a la zona de degustació, i ha quedat gratament sorprès per l’atenció rebuda en tot moment en llengua catalana. No només durant el servei, sinó també a l’hora de pagar: “Acabo de pagar amb targeta. I el cambrer em diu ‘còpia en farem? Doncs ja ho tenim’… Estic a punt de plorar. Creu de Sant Jordi Ja!!!!”.

Immediatament, Baños ha rebut comentaris per part dels seus seguidors, alguns, aplaudint-lo per promocionar establiments com aquests, i que caldria fer-ho més sovint.

Baños, encara commogut, ha anat aportant més comentaris al respecte: “A dos estrangers els hi ha entrat en català. Aquest nano es mereix la creu de sant jordi!! Porten una política valenta”, lamentant, això sí, que recórrer a la paraula miracle diu molt de la situació actual.

També li han dit si a banda del fet que destaca Baños, la qualitat és al nivell de la defensa lingüística, cosa important. I també en aquest sentit, va quedar profundament complagut: “Pernil bo, embotits que fan molta bona cara. De tot el que hi ha a Rambla Catalunya, molt bé”. Pel que sembla, l’origen d’aquest establiment de la Rambla de Catalunya és a Sabadell, al Mercat Central, on molts clients ja coneixien de les seves virtuts.

141 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: