L’exdiputada de la CUP Mireia Boya ha dimitit del secretariat nacional del partit per agressió psicològica d’un company.

Així ho ha comunicat ella mateixa a través d’un comunicat a les xarxes socials. Boya ha explicat que deixa la política nacional “per agafar aire i forces”.

Boya ha decidit plegar exposant públicament el motiu, que ha qualificat d’agressió psicològica continuada. Aquest espisodi, durant el període en el qual va ser diputada, li ha provocat “una gestió emocional complicada” que encara està oberta. Un conflicte que li ha comportat, com a conseqüència, problemes de salut que “ha amagat” fins avui.

Boya ha optat ara per treure’s aquesta cuirassa. Assenyala el seu agressor com una persona que desenvolupa tasques al secretariat nacional de la CUP, igual que ella. La cupaire ha explicat que amb la dificultat de la darrera legislatura pel referèndum de l’1-O i la posterior “repressió” de l’estat va decidir amagar els problemes de salut. Ara, però, en tornar a coincidir amb aquesta persona en les tasques de membre del Secretariat ha decidit marxar per “cuidar-se”.

“Amb el record d’aquests comportaments agressius i rols de poder, tot i demanar evitar-ho, he vist amb tristesa com les organitzacions tendim a capgirar les prioritats”, explica Boya. També assegura que no es veu en cor de treballar-hi colze a colze.

A l’escrit Boya llança el repte col·lectiu de “millorar la gestió de les agressions masclistes”, una tasca que també afecta “la meva organització”, apunta. L’exdiputada agraeix, per cloure el comunicat, la feina feta “des de la trinxera” als seus companys i companyes de militància durant els últims tres anys.

Davant la rumorologia generada per l’anunci, Boya ha puntualitzat que la persona en qüestió “no és membre de l’actual Secretariat Nacional ni del grup parlamentari”, sinó un militant amb qui ha hagut de compartir espais per les tasques derivades del seu càrrec.

També ha lamentat que es focalitzi l’atenció en el “qui” i no en el “què”.

Informa:ELNACIONAL.CAT (29-3-2019)

N.de la R.

Mireia Boya és un gran actiu de la CUP. És una persona molt preparada i honesta. No dubto de l’assetjament al qual ha estat sotmesa. Tots sabem el mal que fan les persones tòxiques i/o masclistes, especialment en els centres de treball. Ara bé, penso que en el cas d’una persona pública com és ella primer s’havia d’haver advertit a la direcció del partit. La roba bruta s’ha de rentar a casa. No crec que això beneficiï gens ni mica a la CUP. Boya hauria de saber que en el món de la política–segurament després del món periodístic–és a on hi ha més punyalades per l’esquena. Per tant, bo i solidaritzant-me amb ella penso que la forma de denunciar la sitació no ha estat la més correcta. Moltes vegades la intel·ligència emocional no va lligada a la intel·ligència diguem-ne cultural.