MISERABLES DECLARACIONS DEL RECTOR DE LA UNIVERSITAT DE SALAMANCA CONTRA LES UNIVERSITATS CATALANES

El secretari general de Junts, Jordi Sànchez, ha esclatat contra el rector de la Universitat de Salamanca, Ricardo Rivero, després que aquest hagi atacat les universitats catalanes. “El flirteig dels rectors amb l’independentisme és un error que tindrà conseqüències molt negatives. Les universitats catalanes que frenin el castellà es quedaran aïllades internacionalment”, ha dit en una entrevista a El Mundo.

“Vergonya que un rector d’una universitat de prestigi abandoni el rigor i s’aboni a la falsedat per alimentar el relat de la por i l’amenaça. Tot el suport a la consellera Gemma Geis i a totes les universitats catalanes i els seus equips rectorals per fer universitats de prestigi”, ha respost Sánchez a través d’un tuit.

També ha respost contra aquestes declaracions la mateixa consellera d’Universitats i Recerca, Gemma Geis, que en una piulada ha criticat que “atacar Catalunya sempre és el recurs fàcil per guanyar vots”. “Aquest cas no és diferent. Agradi més o menys, seguirem treballant amb rigor per defensar i potenciar la llengua catalana al nostre país, i ho farem amb una clara vocació de lideratge europeu”, ha indicat.

Rivero carrega contra l’independentisme

A l’entrevista, Rivero ha qualificat el castellà de “llengua amb una potència universal” i ha alertat que “ningú no pot frenar-lo, i tampoc a Catalunya”. “Els alumnes estrangers venen a Espanya per la llengua i per la cultura en espanyol. El castellà no és Castella ni Salamanca ni Madrid; és tot el món hispanoparlant, un món més gran que Espanya i, per descomptat, que Catalunya”, ha reivindicat.

Preguntat sobre aquests vincles que diu que hi ha entre els rectors i l’independentisme, Rivero ha afirmat que és per mantenir-se en el poder i ha aprofitat per titllar el sobiranisme de “moviment radical i poc respectuós”. En aquesta línia ha esmentat la protesta de fa unes setmanes a la UAB contra la plataforma unionista S’ha Acabat!: “És absolutament inacceptable que persones siguin atacades per la seva manera de pensar. Hi ha rectors que tenen objeccions a utilitzar el reglament de 1954 [que substitueix la Llei de Convivència Universitària]”.

Per acabar, Rivero no s’ha despentinat a l’hora de dir que “tot el que sigui menyscabar l’espanyol i promocionar l’independentisme va contra la internacionalització i europeïtzació de les universitats”. “Però, al final, han de ser les universitats catalanes les que reaccionin contra aquest moviment. Des de fora podem solidaritzar-nos amb les persones que tenen problemes allà, però hi ha d’haver un canvi intern”, ha lamentat.
Informa:ELNACIONAL.CAT (6-XI-2021)

58 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: