MISERABLES DECLARACIONS DEL RECTOR DE LA UNIVERSITAT DE SALAMANCA CONTRA LES UNIVERSITATS CATALANES

El secretari general de Junts, Jordi S√†nchez, ha esclatat contra el rector de la Universitat de Salamanca, Ricardo Rivero, despr√©s que aquest hagi atacat les universitats catalanes. “El flirteig dels rectors amb l’independentisme √©s un error que tindr√† conseq√ľ√®ncies molt negatives. Les universitats catalanes que frenin el castell√† es quedaran a√Įllades internacionalment”, ha dit en una entrevista a El Mundo.

“Vergonya que un rector d‚Äôuna universitat de prestigi abandoni el rigor i s‚Äôaboni a la falsedat per alimentar el relat de la por i l‚Äôamena√ßa. Tot el suport a la consellera Gemma Geis i a totes les universitats catalanes i els seus equips rectorals per fer universitats de prestigi”, ha respost S√°nchez a trav√©s d’un tuit.

Tamb√© ha respost contra aquestes declaracions la mateixa consellera d’Universitats i Recerca, Gemma Geis, que en una piulada ha criticat que “atacar Catalunya sempre √©s el recurs f√†cil per guanyar vots”. “Aquest cas no √©s diferent. Agradi m√©s o menys, seguirem treballant amb rigor per defensar i potenciar la llengua catalana al nostre pa√≠s, i ho farem amb una clara vocaci√≥ de lideratge europeu”, ha indicat.

Rivero carrega contra l’independentisme

A l’entrevista, Rivero ha qualificat el castell√† de “llengua amb una pot√®ncia universal” i ha alertat que “ning√ļ no pot frenar-lo, i tampoc a Catalunya”. “Els alumnes estrangers venen a Espanya per la llengua i per la cultura en espanyol. El castell√† no √©s Castella ni Salamanca ni Madrid; √©s tot el m√≥n hispanoparlant, un m√≥n m√©s gran que Espanya i, per descomptat, que Catalunya”, ha reivindicat.

Preguntat sobre aquests vincles que diu que hi ha entre els rectors i l’independentisme, Rivero ha afirmat que √©s per mantenir-se en el poder i ha aprofitat per titllar el sobiranisme de “moviment radical i poc respectu√≥s”. En aquesta l√≠nia ha esmentat la protesta de fa unes setmanes a la UAB contra la plataforma unionista S’ha Acabat!: “√Čs absolutament inacceptable que persones siguin atacades per la seva manera de pensar. Hi ha rectors que tenen objeccions a utilitzar el reglament de 1954 [que substitueix la Llei de Conviv√®ncia Universit√†ria]”.

Per acabar, Rivero no s’ha despentinat a l’hora de dir que “tot el que sigui menyscabar l’espanyol i promocionar l’independentisme va contra la internacionalitzaci√≥ i europe√Įtzaci√≥ de les universitats”. “Per√≤, al final, han de ser les universitats catalanes les que reaccionin contra aquest moviment. Des de fora podem solidaritzar-nos amb les persones que tenen problemes all√†, per√≤ hi ha d’haver un canvi intern”, ha lamentat.
Informa:ELNACIONAL.CAT (6-XI-2021)

105 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: