MISERABLES ! L’AJUNTAMENT DE BCN RETIRA LA MEDALLA D’OR A HERIBERT BARRERA

El ple de l’Ajuntament de Barcelona ha retirat la medalla d’or de la ciutat a l’ex-president del parlament Heribert Barrera. La votació s’ha fet a petició del grup Barcelona pel Canvi de Manuel Valls, qui fou condemnat pel TEDH per les expulsions de romanesos quan era ministre d’Interior francès. En aquest sentit, el regidor ha demanat que es retirés el guardó al·legant les posicions xenòfobes de Barrera. Els comuns, el PSC, Ciutadans, PP i Barcelona pel Canvi han votat a favor de la retirada, i només ERC i JxCat s’hi han oposat.

BCN Canvi proposa al #PleBCN revisar l’acord de la concessió de la Medalla d’Or de la Ciutat a títol pòstum al senyor Heribert Barrera i López, perquè se’n declari la nul·litat. pic.twitter.com/LphJa0Ktr7

— Ajuntament de BCN (@bcn_ajuntament) September 23, 2020

Per part d’ERC, la regidora Montse Benedí ha defensat la trajectòria política i vital de Barrera i ha recordat que el seu partit sempre s’havia desmarcat de les declaracions ‘desafortunades’ que va fer l’ex-president del parlament: ‘Mai no ho hem justificat ni compartit’. Benedí ha dit que aquesta proposició no responia ‘a cap afany de justícia, sinó de ressentiment’.

Per la seva banda, el vot en contra de JxCat ha estat defensat per Ferran Mascarell: ‘Aquest progressisme poc progressista d’alguns farà que al final els GAL tinguin medalla, que els Borbons tinguin medalla i que el senyor Barrera no tinguin medalla.’

‘Barcelona s’empetiteix’
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha qualificat de ‘lamentable’ la decisió del ple de Barcelona i ha defensat que l’ex-president del parlament fou ‘un lluitador incansable per la llibertat’. Així mateix, considera que la decisió ‘empetiteix’ Barcelona i la converteix en ‘una capital provinciana i mesquina’. ‘Vergonya immensa per tots aquells que heu votat a favor de retirar-li la medalla d’or’, ha afegit.
Informa:VILAWEB.CAT (23-9-2020)
N.de la R.
Miserables! No tinc cap més paraula èr qualificar l’actuació mesquina de l’Ajuntament de Barcelona.Heribert Barrera ha estat un dels homes que més ha lluitat per l’alliberament nacional de Catalunya. Tant de bo el tinguèssim encara ara! Possiblement va pronunciar algunes paraules poc correctes. Però,qui no ha dit alguna bestiesa al llarg de la seva vida? Res no podrà ofuscar la gran tasca d’Heribert Barrera i menys Valls,justament ell que va propagar l’odi contra l’ètnia gitana a França.S empre seràs emmascarat per una paella.

267 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: