MISSATGE DEL PRESIDENT ARAGONÈS: “CAL RECUPERAR LA UNITAT I L’ESPERIT DE l’1-O PER FER LA INDEPENDÈNCIA “

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha fet una crida a la unitat dels partits independentistes i ha defensat que un nou referèndum d’independència és l’única solució pel conflicte polític entre Catalunya i l’estat espanyol. “Catalunya tornarà a votar. El referèndum és la solució inevitable. Ara toca recuperar l’esperit de l’1-O“, ha assegurat des de la Maternitat de Barcelona en una declaració institucional en motiu del quart aniversari de l’1-O.

Aragonès ha reafirmat el compromís del seu executiu amb la negociació amb el govern espanyol, però ha assenyalat que no renunciarà a res, en referència a l’amnistia i a l’exercici del dret d’autodeterminació, a la taula de diàleg. “Aquest govern es declara orgullós i hereu de l’1-O i es compromet a continuar el camí cap a la independència”, ha afegit.

El president ha insistit que l’1-O ha estat un punt d’inflexió i de no retorn en la història de Catalunya i en la lluita per la independència. En aquest sentit, ha ressaltat que la resposta de l’estat, mitjançant la violència, la repressió, la judicialització, la presó i l’exili, només va fer que accentuar aquesta ruptura entre la societat catalana i la resta de l’estat. “La violència no va aturar un poble que va exercir la democràcia”, ha conclòs.
Informa:VILAWEB.CAT (1-X-2021)

152 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: