MITJÀ EXPLOTA CONTRA ICETA SOBRE EL COL·LAPSE HOSPITALARI

El metge investigador Oriol Mitjà ja ho va confessar anteriorment: “A alguns no els caic bé”, fent referència al govern espanyol. També al PSC i el seu portaveu, Miquel Iceta, que a través de Twitter porta dies qüestionant la gestió i els estudis de Mitjà.

Avui, a través d’un article, el líder socialista també acusa: “El col·lapse que no va ser”, en què retreu la carta que diferents investigadors catalans i espanyols van enviar a la revista científica Lancet alertant del perill sanitari que corria el sistema espanyol. Iceta replica un article del periodista i doctor en física, Michele Catanzaro, publicat a El Periódico on argumenta l’error de Mitjà dient que es produïria un col·lapse sanitari.

Cal recordar, que la tesi de Mitjà i tota la comitiva de científics que signaven aquesta carta es va fer el passat 25 de març, quan encara no s’havia aplicat el confinament total que demanaven al govern espanyol. D’altra banda, la falta de mascaretes i equipació sanitària i de personal als hospitals continua sent una xacra tal com demostren totes les xifres.

El colapso que no fue, Michele Catanzaro https://t.co/CVXcVKtvbx

— Miquel Iceta Llorens /❤️ (@miqueliceta) April 9, 2020
Mitjà, aquest cop, sí que ha contestat a Iceta amb tres preguntes contundents: “No has parlat amb cap dels 100.000 professionals sanitaris? No has parlat amb cap ciutadà que et digués que un familiar no podia entrar a l’UCI perquè no hi havia llits? Això és la definició de col·lapse i sí, el nostre sistema sí que va col·lapsar”.

.@miqueliceta NO has parlat amb cap dels 100mil professionals sanitaris? No has parlat amb cap ciutadà que et digues que un familiar no podia entrar a UCI perque no hi havia llits?
Això és la definició de col.lapse i si el nostre sistema #SI que va col·lapsar

— Oriol Mitja (@oriolmitja) April 9, 2020
Informa:ELNACIONAL.CAT (9-4-2020)

690 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: