MITJÀ FA UNA CRIDA A CREAR UN ” DNI VÍRIC” QUAN ACABI EL CONFINAMENT

El metge investigador sobre malalties infeccioses Oriol Mitjà ha cridat aquest dimarts a crear un “DNI víric” per quan acabi el confinament derivat de la crisi del coronaviurs, segons ha declarat en una entrevista a TV3. Concretament, el que proposa Mitjà per quan puguem sortir de casa és que tothom es pugui fer un test ràpid per veure si pateix, ha patit o no el coronavirus, perquè així es podrà saber l’estat en què es troba cada ciutadà en relació a la malaltia i poder tenir aquest DNI víric contra el Covid-19.

En el cas que sigui positiu, voldrà dir que l’usuari ja ha patit la malaltia i que, per tant, ha desenvolupat immunitat en contra i ja podria fer vida normal. Ara bé, si el test és negatiu, s’haurà de monitoritzar el ciutadà per evitar riscos.

A més a més, Mitjà també ha proposat diverses mesures no farmacològiques per quan acabi el confinament. La primera és la geolocalització a través de telèfons mòbils, la qual pot permetre, juntament amb el DNI víric, saber si una persona ha estat o no en contacte amb algun infectat. En cas que es doni aquest contacte amb algú infectat pel coronavirus, segons proposa Mitjà, aquesta persona hauria d’estar 14 dies en confinament.

De la mateixa manera, ha assegurat que, a través de les aplicacions mòbils, el Govern podria ordenar confinaments parcials en funció del nombre de positius en una zona determinada del territori o d’un nucli urbà, el mateix passaria amb els negocis.

“Encara queden 4 o 5 dies dolents”
Per altra part, Mitjà ha recordat que encara queden 4 o 5 dies dolents pel que fa al nombre d’infectats i morts per coronavirus i ha assegurat que les dades no començaran a millorar fins d’aquí a una setmana o deu dies. Alhora, l’investigador ha afegit que el que s’ha fet mitjançant el confinament és tornar al punt de partida en relació amb la malaltia.

En la mateixa línia, ha assegurat que els poders polítics tenen fins que s’acabi aquest confinament per pensar com s’actuarà un cop els ciutadans puguin sortir de casa seva. Fet que, segons ha apuntat, s’haurà de produir de manera esglaonada i controlada.
Informa:ELNACIONAL.CAT (31-3-2020)

253 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: