MITJÀ REBUTJA ELS ARGUMENTS DE LA JUTGESSA SOBRE CONFINAR LLEIDA

L’endemà que la jutgessa de guàrdia de Lleida rebutgés l’ordre del Govern de la Generalitat de confinar el Segrià arran dels rebrots per coronavirus, el doctor i epidemiòleg Oriol Mitjà ha desmuntat els arguments que al·legava per la seva decisió. En un fil al seu compte de Twitter, ha lamentat que la justícia decidís sense tenir clares les mesures sanitàries i apunta que “se li podrien haver aclarit les dades per interpretar conceptes epidemiològics i el control d’infeccions”.

“L’aïllament i el confinament son les mesures per excel·lència pel control d’infeccions”, diu Mitjà, cosa que va posar en dubte la jutgessa de primera instància. Un dels arguments de la jutgessa és que “és ambigu que el confinament sigui una mesura amparada per la llei de control de malalties transmissibles que argumenta la Generalitat”. Una afirmació no del tot desencaminada, diu Mitjà, que considera que la llei podria explicar-se millor. Cal tenir en compte que aleshores el Govern encara no havia aprovat el decret llei per reformar la llei de salut pública per introduir mesures urgents sanitàries per gestionar els rebrots de coronavirus.

3) La jutge considera que és ambigu que el confinament sigui una mesura amparada per la llei de control de malalties transmissibles que argumenta la GenCat.

És cert que la llei podria ser més clara. pic.twitter.com/FXnOmiG4np

— Oriol Mitjà (@oriolmitja) July 14, 2020
La jutgessa interpreta en el seu escrit que els valors d’incidència poblacional de 250/100K habitants i de transmissió comunitària no són concloents. Mitjà recorda, per contra, que un valor de 100/100K ja és molt elevat i que els rebrots del Segrià són de transmissió comunitària, és a dir, que no hi ha una font clara d’origen.
4) A més la jutge interpreta que els valors d’incidència poblacional de 250/100K habitants i de transmissió comunitària no són concluents.

Se li pot aclarir que:
Рincid̬ncia >100 ̩s molt elevada
– transmissió a la comunitat és quan no hi ha una font clara de l’origen pic.twitter.com/x5LwYO0eNh

— Oriol Mitjà (@oriolmitja) July 14, 2020
Els habitants de Lleida, Alcarràs, Soses, Seròs, Aitona, la Granja d’Escarp, Massalcoreig i Torres de Segre, i les entitats descentralitzades de Sucs i Raimat es van despertar ahir dilluns al matí amb contradiccions sobre el confinament total. El Govern de la Generalitat va anunciar al migdia que manté el confinament de Lleida i aquests altres set municipis tot i el rebuig de la jutgessa.

El president de la Generalitat, Quim Torra, va comparèixer per demanar que els habitants de la zona facin cas de les recomanacions del Govern i que, per tant, es confinin.
Informa:ELNACIONAL.CAT (14-7-2020)

233 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: