MITJÀ REBUTJA ELS ARGUMENTS DE LA JUTGESSA SOBRE CONFINAR LLEIDA

L’endem√† que la jutgessa de gu√†rdia de Lleida rebutg√©s l’ordre del Govern de la Generalitat de confinar el Segri√† arran dels rebrots per coronavirus, el doctor i epidemi√≤leg Oriol Mitj√† ha desmuntat els arguments que al¬∑legava per la seva decisi√≥. En un fil al seu compte de Twitter, ha lamentat que la just√≠cia decid√≠s sense tenir clares les mesures sanit√†ries i apunta que “se li podrien haver aclarit les dades per interpretar conceptes epidemiol√≤gics i el control d‚Äôinfeccions”.

“L‚Äôa√Įllament i el confinament son les mesures per excel¬∑l√®ncia pel control d‚Äôinfeccions”, diu Mitj√†, cosa que va posar en dubte la jutgessa de primera inst√†ncia. Un dels arguments de la jutgessa √©s que “√©s ambigu que el confinament sigui una mesura amparada per la llei de control de malalties transmissibles que argumenta la Generalitat”. Una afirmaci√≥ no del tot desencaminada, diu Mitj√†, que considera que la llei podria explicar-se millor. Cal tenir en compte que aleshores el Govern encara no havia aprovat el decret llei per reformar la llei de salut p√ļblica per introduir mesures urgents sanit√†ries per gestionar els rebrots de coronavirus.

3) La jutge considera que és ambigu que el confinament sigui una mesura amparada per la llei de control de malalties transmissibles que argumenta la GenCat.

√Čs cert que la llei podria ser m√©s clara. pic.twitter.com/FXnOmiG4np

‚ÄĒ Oriol Mitj√† (@oriolmitja) July 14, 2020
La jutgessa interpreta en el seu escrit que els valors d‚Äôincid√®ncia poblacional de 250/100K habitants i de transmissi√≥ comunit√†ria no s√≥n concloents. Mitj√† recorda, per contra, que un valor de 100/100K ja √©s molt elevat i que els rebrots del Segri√† s√≥n de transmissi√≥ comunit√†ria, √©s a dir, que no hi ha una font clara d’origen.
4) A més la jutge interpreta que els valors d’incidència poblacional de 250/100K habitants i de transmissió comunitària no són concluents.

Se li pot aclarir que:
Рincidència >100 és molt elevada
Рtransmissió a la comunitat és quan no hi ha una font clara de l’origen pic.twitter.com/x5LwYO0eNh

‚ÄĒ Oriol Mitj√† (@oriolmitja) July 14, 2020
Els habitants de Lleida, Alcarràs, Soses, Seròs, Aitona, la Granja d’Escarp, Massalcoreig i Torres de Segre, i les entitats descentralitzades de Sucs i Raimat es van despertar ahir dilluns al matí amb contradiccions sobre el confinament total. El Govern de la Generalitat va anunciar al migdia que manté el confinament de Lleida i aquests altres set municipis tot i el rebuig de la jutgessa.

El president de la Generalitat, Quim Torra, va comparèixer per demanar que els habitants de la zona facin cas de les recomanacions del Govern i que, per tant, es confinin.
Informa:ELNACIONAL.CAT (14-7-2020)

186 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: