MOBILITZACIONS EN EL SEGON ANIVERSARI DE L’1-O: A LES 19,00 HORES A BCN

El dia 1 d’octubre començarà amb una convocatòria a Girona, on el CDR, la Forja i el SEPC han convocat a la plaça de Catalunya a les sis del matí.

A les 12.00, entitats i partits independentistes presentaran el marc unitari de les mobilitzacions de cara a la sentència del judici contra el procés als jardins de la Sedeta (Barcelona). L’acte està convocat per Òmnium, l’ANC, ERC, JxCat i la CUP, i hi assistiran figures destacades de la societat civil.

Al vespre, hi ha convocades marxes simultànies arreu del país. L’ANC del Barcelonès ha convocat una manifestació a les 19.00 que sortirà de la plaça de Catalunya i continuarà fins a la seu de la Comissió Europea, al passeig de Gràcia, on farà una parada. Tot seguit, es reprendrà i acabarà a l’Institut Balmes, al carrer de Pau Claris, on la policia va actuar amb violència per impedir el referèndum.

A Tarragona, la manifestació començarà a les 19.00 a la plaça de la Font i mitja hora desprÊs, a les 19.30, començarà la de Lleida a la plaça de Ricard Viùes.

Marxes de torxes

A banda, l’1d’octubre l’ANC organitza quatre marxes de torxes fins a la presó dels Lledoners en solidaritat amb els presos polítics. És la marxa que s’havia de fer la vigília de la Diada però que es va ajornar per la possibilitat de pluja. La Marxa de Torxes per la República començarà a les 19.00 en quatre punts diferents: Joncadella (al santuari), Santpedor (al camí a Joncadella, al costat de la masia hípica), Pineda de Bages (al carrer Verge de Juncadella) i Sant Joan de Vilatorrada (A la rotonda del polígon industrial Pla dels Vinyats II).

A les 19.00 es farà una concentració, un berenar, actuacions i es vendran les torxes de led –a tres euros– a cada punt de trobada. A les 20.30 començarà la marxa, que previsiblement arribarà al Pla dels Lledoners entre les 21.15 i les 21.30. Allà s’hi faran parlaments i actuacions musicals d’arrel tradicional.

A les 19.30 es tancaran els accessos al Pla dels Lledoners als vehicles. L’aparcament d’autocars serà al mateix Pla dels Lledoners. L’ANC recomana de portar aigua i calçat còmode i fer cas dels voluntaris als aparcaments i a la marxa.

Aquell mateix dia tambĂŠ hi ha convocades marxes de torxes als segĂźents municipis:

Abrera: 20.00, plaça de l’Ajuntament
Alella: 20.30, plaça de l’1 d’Octubre
Bigues i Riells: 20.30, sortida simultĂ nia des del Centre cĂ­vic i cultural El Rieral de Bigues i el Centre cĂ­vic de Riells del Fai
Cardedeu: 22.00, plaça de l’Ajuntament
Esparreguera: 20.00, plaça de la Pagesia
Girona: 19.00, plaça del Vi
Mont-roig del Camp: 20.00, plaça de Joan Miró
Olesa de Montserrat: 21.00, plaça de Fèlix Figueras
Olot: 19.30, plaça de l’U d’Octubre
Palafolls: 20.00, glorieta del Dr. Torner
Rubí: 20.00 plaça d’Onze de setembre
Sant Andreu de la Barca: 20.00, ermita del Palau
Sant Cugat: 19.45, sortida simultània des de la plaça dels Quatre cantons, la plaça de la Vila, la plaça del Coll i la Casa de la Cultura
Sant Llorenç d’Hortons: 20.00, escola Pau Casals
Tordera: 19.30, plaça de Lluís Companys
Informa:VILAWEB.CAT (30-9-2019)

316 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: