MONCLOA ACTIVA EL TC I ESPANYA GLOBAL

“Moncloa activa el TC i Espanya Global ”
( JOS√Č ANTICH )
A pocs dies que es coneguin les sent√®ncies del Tribunal Suprem sobre els presos pol√≠tics catalans -la data m√©s llunyana que s’estudia perqu√® es facin p√ļbliques √©s la de dilluns 14, la vig√≠lia de l’aniversari de l’afusellament de Llu√≠s Companys al castell de Montju√Įc, en 1940- l’Estat espanyol comen√ßa a greixar la seva maquin√†ria per donar resposta a la que ser√†, sens dubte, la not√≠cia de l’any. I que, en funci√≥ del que acabi succeint, impactar√† no nom√©s sobre la vida pol√≠tica i el seu efecte es notar√† d’una manera o una altra durant molt temps.

Hi ha una calma tensa tant al Palau de la Generalitat com al Parlament de Catalunya. I una activitat fren√®tica en alguns dels organismes oficials de Madrid. Les eleccions espanyoles del 10-N Pedro S√°nchez les ha fet coincidir amb la sent√®ncia i el que va voler ser una jugada genial per pujar-se a cavall d’una actuaci√≥ contundent de l’Estat espanyol contra l’independentisme catal√† pot acabar tenint derivades imprevistes que juguin, potser, en contra dels socialistes. El cert √©s que l’√ļnic beneficiat, segons les enquestes, del moviment electoral de S√°nchez √©s el Partit Popular.

Per aix√≤, el PSOE prova desesperadament de presentar-se davant d’aquest electorat de centre espanyol desencisat de Ciutadans com la seva alternativa en comptes del PP. Per√≤ en aquest calador S√°nchez ha sigut poc fiable a l’Espanya profunda en tot el conflicte catal√†. Necessita cada dia fer nous gestos per fer-se cre√Įble en aquest electorat. Tots els informatius obren di√†riament amb iniciatives de l’Executiu espanyol en contra de la majoria pol√≠tica i social de Catalunya. Aquest divendres n’hem conegut dues: un acord del Consell de Ministres contra diferents resolucions aprovades pel Parlament de Catalunya en defensa del dret a l’autodeterminaci√≥ i de reprovaci√≥ del rei Felip VI davant del Tribunal Constitucional. I, sobretot, la petici√≥ de l’Executiu espanyol al TC que adverteixi el president del Parlament i la Mesa sobre les conseq√ľ√®ncies d’ignorar aquest av√≠s i d’eludir-la en el futur directa o indirectament. La notificaci√≥ al TC t√© per objecte bloquejar a la Cambra iniciatives que, a la pr√†ctica, no s√≥n cap altra cosa que posicionaments ideol√≤gics d’unes formacions pol√≠tiques i que se situen en l’exercici de la llibertat d’expressi√≥. √Čs obvi que aix√≠ no ho ent√©n el TC, que vol tenir el m√†xim de ben lligat possible les respostes que hi puguin haver des de les institucions catalanes.

La segona iniciativa del govern S√°nchez t√© a veure amb una campanya internacional d’Espanya Global, que es dur√† a terme a trav√©s de 215 ambaixades, lloant els valors democr√†tics d’Espanya. Far√† falta alguna cosa m√©s que un v√≠deo de dos minuts titulat La democracia se toca perqu√® la imatge internacional d’Espanya millori i es tregui de sobre les acusacions de retallada de llibertats i de persecuci√≥ de l’independentisme catal√†. Un Estat que permanentment ha de parlar sobre com de b√© funciona la seva democr√†cia est√†, si m√©s no, en observaci√≥. Aix√≤ no ho solen fer els pa√Įsos del nostre entorn, que dediquen els recursos p√ļblics a coses de m√©s inter√®s i no a la propaganda barata atape√Įda de fake news per desacreditar l’independentisme catal√†.
Informa:ELNACIONAL.CAT (5-10-2019)

215 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: