MONCLOA ACTIVA EL TC I ESPANYA GLOBAL

“Moncloa activa el TC i Espanya Global ”
( JOSÉ ANTICH )
A pocs dies que es coneguin les sentències del Tribunal Suprem sobre els presos polĂ­tics catalans -la data mĂŠs llunyana que s’estudia perquè es facin pĂşbliques ĂŠs la de dilluns 14, la vigĂ­lia de l’aniversari de l’afusellament de LluĂ­s Companys al castell de MontjuĂŻc, en 1940- l’Estat espanyol comença a greixar la seva maquinĂ ria per donar resposta a la que serĂ , sens dubte, la notĂ­cia de l’any. I que, en funciĂł del que acabi succeint, impactarĂ  no nomĂŠs sobre la vida polĂ­tica i el seu efecte es notarĂ  d’una manera o una altra durant molt temps.

Hi ha una calma tensa tant al Palau de la Generalitat com al Parlament de Catalunya. I una activitat frenètica en alguns dels organismes oficials de Madrid. Les eleccions espanyoles del 10-N Pedro SĂĄnchez les ha fet coincidir amb la sentència i el que va voler ser una jugada genial per pujar-se a cavall d’una actuaciĂł contundent de l’Estat espanyol contra l’independentisme catalĂ  pot acabar tenint derivades imprevistes que juguin, potser, en contra dels socialistes. El cert ĂŠs que l’Ăşnic beneficiat, segons les enquestes, del moviment electoral de SĂĄnchez ĂŠs el Partit Popular.

Per això, el PSOE prova desesperadament de presentar-se davant d’aquest electorat de centre espanyol desencisat de Ciutadans com la seva alternativa en comptes del PP. Però en aquest calador SĂĄnchez ha sigut poc fiable a l’Espanya profunda en tot el conflicte catalĂ . Necessita cada dia fer nous gestos per fer-se creĂŻble en aquest electorat. Tots els informatius obren diĂ riament amb iniciatives de l’Executiu espanyol en contra de la majoria polĂ­tica i social de Catalunya. Aquest divendres n’hem conegut dues: un acord del Consell de Ministres contra diferents resolucions aprovades pel Parlament de Catalunya en defensa del dret a l’autodeterminaciĂł i de reprovaciĂł del rei Felip VI davant del Tribunal Constitucional. I, sobretot, la peticiĂł de l’Executiu espanyol al TC que adverteixi el president del Parlament i la Mesa sobre les conseqßències d’ignorar aquest avĂ­s i d’eludir-la en el futur directa o indirectament. La notificaciĂł al TC tĂŠ per objecte bloquejar a la Cambra iniciatives que, a la prĂ ctica, no sĂłn cap altra cosa que posicionaments ideològics d’unes formacions polĂ­tiques i que se situen en l’exercici de la llibertat d’expressiĂł. És obvi que aixĂ­ no ho entĂŠn el TC, que vol tenir el mĂ xim de ben lligat possible les respostes que hi puguin haver des de les institucions catalanes.

La segona iniciativa del govern SĂĄnchez tĂŠ a veure amb una campanya internacional d’Espanya Global, que es durĂ  a terme a travĂŠs de 215 ambaixades, lloant els valors democrĂ tics d’Espanya. FarĂ  falta alguna cosa mĂŠs que un vĂ­deo de dos minuts titulat La democracia se toca perquè la imatge internacional d’Espanya millori i es tregui de sobre les acusacions de retallada de llibertats i de persecuciĂł de l’independentisme catalĂ . Un Estat que permanentment ha de parlar sobre com de bĂŠ funciona la seva democrĂ cia estĂ , si mĂŠs no, en observaciĂł. Això no ho solen fer els paĂŻsos del nostre entorn, que dediquen els recursos pĂşblics a coses de mĂŠs interès i no a la propaganda barata atapeĂŻda de fake news per desacreditar l’independentisme catalĂ .
Informa:ELNACIONAL.CAT (5-10-2019)

256 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: