MOVISTAR+ NO S’ATREVEIX A ABORDAR LA VIOLÈNCIA POLICIAL DE L’1-O

Movistar + ha resolt un dels grans dubtes que planaven sobre ‘Antidisturbios’, si tindrien el valor d’abordar la violència policial de l’1 d’octubre del 2017. La minisèrie va finalitzar amb una seqüència on els agents protagonistes caminaven pel port de Barcelona per embarcar-se al vaixell recreatiu, conegut popularment com a ‘Piolín’, que el Ministeri de l’Interior va llogar per a allotjar els seus cossos d’intervenció. La resposta era l’esperada: “No”. Han preferit cancel·lar un dels grans títols de la temporada passada, amb èxit de visionaments i de la crítica, abans de presentar la policia espanyola colpejant i atacant a ciutadans que exercien el seu dret de vot, tal com va succeir durant la jornada del referèndum.

L’1-O, segons apuntaven fonts expertes, era l’argument triat per Rodrigo Sorogoyen i Isabel Peña, creadors d’Antidisturbios’, per a continuar la sèrie. També s’ha d’apuntar que aquesta producció, per la seva cruesa a l’hora de mostrar les intervencions policials en manifestacions, desnonaments o partits de futbol, va aixecar la susceptibilitat dels principals sindicats de la policia espanyola que criticaven la imatge que es donava d’ells.

El tàndem Sorogoyen-Peña ja es troba treballant en una nova producció, ‘El gran apagón’, menys polèmica, ambientada en la Guerra Civil.
Informa:RACOCATALA.CAT (29-6-2021)

414 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: