NEIX EL CDR ACCIÓ DIRECTA I ACCIÓ PER LA INDEPENDÈNCIA: CONTINUA LA LLUITA I LA MOBILITZACIÓ

En plena diada de Sant Jordi ha nascut un nou CDR. En un comunicat, el nou grup, denominat CDR Acció Directa, explica que recull l’herència de tots els qui han lluitat per la independència, especialment el coratge de tots els represaliats, per fer un tomb en l’escenari polític des del carrer. “En aquest context, entre la desmobilització buscada, l’ofec de l’estat espanyol i les paraules tan buides com vergonyoses dels partits catalans naixem el Comitè de Defensa de la República – Acció Directa”, diu el comunicat.

El nou CDR retreu als partits independentistes que no hagin plantat cara a la repressió de l’estat espanyol, tal com van voler fer veure durant el referèndum del Primer d’Octubre. I els acusen de covardia, servilisme i de ser una “dissidència tan controlada com simbòlica”

“Ens reivindiquem a Barcelona, a la Rosa de Foc, i reivindiquem l’acció directa com a espurna de mobilització i agitació populars, perquè hem après que no podem delegar els nostres anhels ni en botxins, ni en estómacs agraïts. Ens trobareu al carrer nit i dia, però organitzades; somrients i clandestines”, afegeixen.

ACCIÓ PER LA INDEPENDÈNCIA
Es presenta Acció per la Independència, una plataforma que defensa la “desobediència” i la “confrontació”

La constitució s’ha fet en una reunió a Perpinyà, on s’han trobat membres procedents de diverses organitzacions cíviques, entitats socials i agrupacions ciutadanes de tot el país

La diada de Sant Jordi ha estat el dia escollit perquè neixin dues entitats independentistes. El primer a anunciar-ho ha estat el denominat CDR Acció Directa i, seguidament, Acció per la Independència, que es presenta com una plataforma cívica. Diuen que es constitueixen per compromís a la independència, l’única via per a “decidir amb plena llibertat els canvis polítics, socials i culturals i de model econòmic que ens permetin transitar a una societat avançada”, segons assenyalen en un comunicat difós.

El nou CDR també afegeix que l’objectiu de la independència només es pot assolir amb “la confrontació pacífica i democràtica” i la “desobediència, exercida des de l’autoorganització i el compromís de la ciutadania”.

La constitució s’ha fet en una reunió a Perpinyà, on s’han trobat membres procedents de diferents organitzacions cíviques, entitats socials i agrupacions ciutadanes d’arreu del país.
Informa:VILAWEB.CAT (23-4-2021)

334 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: