NEIX EL PRIMER PORTAL DE “YOUTUBERS” DOCENTS EN CATAL√Ä

Youtubers docents √©s el nom de la p√†gina web que recull diversos canals de professors de parla catalana que ha estat impulsada pel docent i activista digital Pau Font. Es tracta d’un projecte que actualment engloba una quarantena de canals de professors que ofereixen continguts formatius a trav√©s de Youtube i en catal√†, ja siguin del Pa√≠s Valenci√†, Andorra, les illes Balears o Catalunya. La p√†gina est√† estructurada per diferents nivells educatius (infantil, prim√†ria, secund√†ria, batxillerat, formaci√≥ professional i universitat) i per assignatures, per facilitar la cerca.

L’objectiu de Font √©s visibilitzar els continguts que ja existeixen i endre√ßar-los per facilitar la cerca. L’impulsor d’aquesta p√†gina vol animar m√©s docents a compartir els seus coneixements a trav√©s de la plataforma de Youtube perqu√® ¬ętenim molts alumnes tot el dia mirant el Youtube, normalment foteses, i en canvi nosaltres com a educadors no hi som¬Ľ. Per aix√≤, esperona els docents que encara no apareixen en aquesta p√†gina i ho volen fer a posar-se en contacte amb ell i tamb√© explica, pas a pas, com es fa un canal de Youtube i com s’hi poden gravar v√≠deos.

La Direcci√≥ General de Pol√≠tica Ling√ľ√≠stica de la Generalitat de Catalunya t√© entre les seves prioritats la promoci√≥ del catal√† en l‚Äô√†mbit digital, per afavorir que els influenciadors usin aquesta llengua, de manera normal, en les seves creacions. Una de les darreres actuacions en aquest sentit √©s la publicaci√≥ de l’estudi ‘Catal√†, youtubers i instagramers. Un punt de partida per promoure l’√ļs de la llengua’, aix√≠ com els contactes i el suport amb les iniciatives que apareixen en aquest sector com el Canal Malaia o la plataforma de micromecenatge L’Aixeta.

Informa:DBALEARS.CAT (25-7-2020)

206 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: