NEIX LA CÀTEDRA DE DRETS LINGÜÍSTICS A LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA

Recordem que la creació de la Càtedra de Drets Lingüístics es va aprovar en el Ple del Consell del 31 de maig de 2019, per a la realització d’activitats relacionades amb la difusió i el reconeixement dels drets lingüístics, així com promoure el multilingüisme com a element de desenvolupament cultural i lingüístic sostenible.En aquest sentit, el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha destacat que “amb aquesta col·laboració construïm un camí comú per a garantir els drets lingüístics de les valencianes i dels valencians. És un reconeixement que fem des de la Generalitat a la Universitat de València, perquè compta amb professionals de primer ordre en aquest àmbit”.

Per la seva part, la rectora de la Universitat de València, M. Vicenta Mestre, ha destacat que “la Universitat de València és tot un referent pel que fa a la política lingüística i la docència en valencià, i aquesta Càtedra, que treballarà específicament els drets lingüístics, serà un avanç més per a continuar en aquesta política de multilingüisme i en la defensa de la nostra llengua“.

Concretament, la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport aportarà un total de 80.000 euros a la Universitat de València a fi de col·laborar econòmicament en les despeses ocasionades pel funcionament de la càtedra en el desenvolupament de les activitats incloses en el conveni.

Entre les activitats que es preveuen en el conveni, es troba l’impuls de la investigació acadèmica mitjançant beques predoctorals i postdoctorals, treballs d’investigació i tesis, així com la col·laboració amb institucions i xarxes de la societat civil.

De la mateixa manera, s’inclou la promoció de cursos de formació i activitats de divulgació o la consolidació de la càtedra com a centre d’intercanvi, debat i reflexió amb l’organització de congressos, trobades, seminaris o conferències.

Per la seva banda, la Universitat de València es compromet a desenvolupar el programa d’activitats acordat i justificar les despeses corresponents. A més, la Universitat es compromet a complir les obligacions previstes en la Llei general de subvencions i en la Llei de transparència, bon govern i participació ciutadana de la Comunitat Valenciana.

Informa:RACOCATALA.CAT (14-6-2019)

351 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: