NEIX TEVE.CAT, LA NOVA TELEVISIÓ PRIVADA EN CATALÀ

Nova cadena i competència a TV3: dilluns neix Teve.cat

TV3 va camí de la crisi dels 40. L’any 2023 arribarà a aquesta edat i un dels millors remeis per no acomodar-se és una sana competència d’altres TV catalanes. A la pràctica ha desaparegut 8tv, reduïda a una TV3 vintage emetent Plats bruts o Lo Cartayà i sense cap programa. L’audiència mensual de la TV del Grup Godó és hores d’ara del 0,9%. Les públiques betevé i TVE-Catalunya no ambicionen ni fer ombra a TV3, segons Ferran Monegal per un pacte polític. En aquest panorama desèrtic i fracassada la TV de El Punt Avui a la seva freqüència neix Teve.cat.

El conseller delegat del desaparegut Canal Català, Nicola Pedrazzoli, engega una nova aventura de TV privada en català. És llest: comença a emetre en ple confinament quan més hores de TV es consumeixen. Serà dilluns 27 d’abril. La marca és “Entreteniment, debat i actualitat”. Recupera el frare franciscà Carlos Fuentes que ve de Canal Català i a qui TVE va acomiadar quan va governar el PSOE. Ara i aquí era un dels programes més vistos de TVE-Catalunya. Tornarà a presentar el debat Catalunya Opina .

ats són un gènere televisiu amb audiència i barat de fer. La nova cadena tindrà una segona versió de la tertúlia diària d’actualitat: Catalunya Opina #Youth presentada per un candidat a concursant de Gran Hermano, Sergi Àlex. El jove va fer el càsting de la 18a edició del reality de Telecinco i ja va avisar en el seu vídeo de presentació: “Estoy estudiando periodismo, terreno en el cual quiero labrar los mayores éxitos de mi carrera”. Ho feia estil GH, en banyador. Pot ser un èxit.

L’ambició de la graella queda demostrada tenint programes quan menys gent mira TV, al matí. A les 10 Sense Control, “un magazine de la mà d’Elena Batista i Nacho Encinas”. Albert Lesán, també provinent de Canal Català, farà a les 3 de la tarda Zippi Zapping un programa de zàpping d’altres TV. Ares Teixidó farà de nits l’espai #Queda’tacasaAmbAres amb personatges d’actualitat.

Tot a punt per una nova cadena en català. Feta des de Catalunya i en llengua catalana. Una bona notícia.
Informa:ELNACIONAL.CAT (21-4-2020)
N.de la R.
Es tracta d’una gran notícia .Aquesta televisió ve a suplir el buit deixar per ELPUNTAVUI.TV .A veure si d’una vegada per totes tenim una televisió privada en català com cal com passa a la ràdio.Ara caldria que 8TV del Grupo Godó que va aconseguir la llicència per fer televisió en català es posés al dia,si més no lingüísticament.Les meves protestes no són més que un gra de sorra.És esparverant la manera com l’audiovisual català recula o bé té poca o nul·la incidència en les noves plataformes digitals.En fi, avui és dia de celebracions i no de rondinaires. Que sigui tot un èxit. Ho celebraré de tot cor
.

664 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: